• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VERDERE REHABILITATIE EN UPGRADING SPOED EISENDE HULP GAAT ACHT MAANDEN DUREN

| united news | Door: Redactie

Foto: Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De rehabilitatie en verdere upgrading van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gaat de volgende fase in.

De regering heeft budget vrijgemaakt om alle afdelingen van de SEH op te krikken. Dit omvangrijke project zal naar verwachting ruim acht maanden in beslag nemen.

Het project wordt bijzonder intensief, aangezien de dienstverlening bij de SEH, doorgang moet vinden terwijl de renovatie plaatsvindt. Dit vormt een grote uitdaging, aangezien het AZP jaarlijks ongeveer 120 duizend patiënten ontvangt.

“We starten eind van deze maand met de rehabilitatie,” aldus minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. “Dus er zal wat

ongemak zijn bij de SEH, zowel voor het personeel als voor de bezoekers.”

Om de bezoekers van de SEH wegwijs te maken in de mogelijk chaotische situatie die kan ontstaan, zal er een voorlichtingscampagne worden opgezet. Minister Ramadhin benadrukt het belang van deze upgrading: “De noodzakelijke verbeteringen moeten worden doorgevoerd. We moeten ergens beginnen om de zorg te verbeteren.”

De minister roept op tot begrip en geduld van de samenleving gedurende deze periode van renovatie. Het uiteindelijke doel is om een efficiëntere en modernere SEH te creëren die beter in staat is om de groeiende vraag naar spoedeisende zorg te behandelen.

De rehabilitatie

omvat onder andere de modernisering van medische apparatuur, verbetering van de infrastructuur en uitbreiding van de capaciteit om de toegenomen toestroom van patiënten beter aan te kunnen.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: REGERING KEURT USD 18 MILJOEN VOOR UPGRADE GEZONDHEIDZORG

| united news | Door: Redactie