• donderdag 20 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ONDUIDELIJKHEID ROND ONDERWIJSSTAKING | MINISTERIE DREIGT MET JURIDISCHE STAPPEN

| united news | Door: Redactie

Fotocompilatie: Minister Ori van Onderwijs en actievoerenden van het Syndicaat voor Leraren ‘Wi Sa Strey’

Hoewel de meeste onderwijsvakbonden het arbeidsproces hebben genormaliseerd, blijft het Syndicaat voor Leraren ‘Wi Sa Strey’ vasthouden aan hun acties.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) dreigt nu met juridische stappen als deze werknemersorganisatie haar staking niet beëindigt.

De gedeeltelijke werkneerlegging werd aanvankelijk geïnitieerd door de vakcentrale C-47 als protest tegen de verhoging van stroomtarieven. ‘Wi Sa Strey’ heeft echter laten weten ook ontevreden te zijn over de doorvoering van looncorrecties, wat hen ertoe heeft gebracht hun leden op te roepen om slechts tot 11 uur

’s ochtends les te geven.

“Wilde stakingen in het onderwijs veroorzaken ontzettend veel irritatie bij ouders, ons, leerlingen en het systeem,” aldus minister Henry Ori. Hij waarschuwt dat de actievoerders juridische stappen kunnen verwachten. Wi Sa Sa Strey is hierover schriftelijk geïnformeerd.

“Er heerst te veel anarchie in het gedrag van een aantal bonden en dat moet een keer ophouden. Je moet wel aan tafel zitten, in dialoog treden en protocollen ontwikkelen over wanneer je gaat staken. Het is cruciaal dat we gezamenlijk werken aan duurzame oplossingen en niet kiezen voor acties die de hele gemeenschap schaden,” aldus de minister.

De komende dagen

zal nauwlettend worden bekeken hoe de situatie zich ontwikkelt. Indien de houding van de actievoerders niet verandert, mogen zij op juridische stappen rekenen.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: LEERKRACHTEN, POLITIE EN AMBTENAREN SLUITEN ZICH AAN BIJ STAKINGSACTIE C-47

 

 

| united news | Door: Redactie