• donderdag 20 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GELDVERSPILLING BIJ UITBETALING KOOPKRACHTVERSTERKING ONTDEKT

| united news | Door: Redactie

Foto:Minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).

Er blijkt enorm veel geld verspild te worden bij de uitbetaling van de koopkrachtversterking en andere projecten die vallen onder het sociaal programma.

Volgens president Chan Santokhi zijn er al zeker 25 duizend gevallen geïdentificeerd waarbij personen onrechtmatig een koopkrachtversterking hebben ontvangen. Er is aangifte gedaan van deze gevallen. Het is volgens het staatshoofd onaanvaardbaar dat er zoveel geld wordt verspild terwijl de nood in de samenleving hoog is.

Minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) bevestigd dat er een onderzoek gaande is naar het project dat onder haar ministerie valt. Ze

weigerde in te gaan op de specifieke onregelmatigheden die zijn geconstateerd bij de uitvoering van de koopkrachtversterking.

De ontdekking van de onrechtmatige betalingen komt op een moment dat het land te maken heeft met economische uitdagingen en stijgende kosten van levensonderhoud. Het sociaal programma, waar onder de koopkrachtversterking valt, is bedoeld om de financieel kwetsbare groepen in de samenleving te ondersteunen.

De overheid heeft aangekondigd dat er strengere controles en maatregelen zullen worden ingevoerd om herhaling te voorkomen.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: REKENKAMER STRUIKELT OVER TEKORTKOMINGEN FINANCIEEL HUISHOUDEN OVERHEID

 

| united news | Door: Redactie