• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

S.A.B.: CARICOM VIERT 50 JAAR MET UNIEKE RUMCREATIE VAN SURINAAMSE BODEM

| united news | Door: Redactie

Foto: Borgoe 10 Year Rum.

In het kader van het 50-jarig jubileum van de Caribische Gemeenschap (CARICOM) presenteert Suriname Alcohol Beverages N.V. (SAB) met trots de Borgoe 10 Year Rum, een exclusieve blend ter ere van deze belangrijke mijlpaal.

De feestelijke overhandiging van de eerste fles vond plaats op donderdag 20 juni in het Rumhuis, waarbij minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, de eer had om de creatie in ontvangst te nemen.

Naast minister Ramdin waren ook minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), ambassadeur Virjanand Depoo van de Coöperatieve Republiek Guyana en Hoofd van het Consulaat-Generaal van de

Republiek Haïti in Suriname, Jean Claude Lappe, aanwezig om dit bijzondere moment te markeren.

De Borgoe 10 Year Rum is meer dan een drankje; het is een symfonie van smaken die de rijke geschiedenis en unieke identiteit van Suriname en de Caribische regio weerspiegelt. Geselecteerd door SAB’s ervaren masterblender, is deze blend gecreëerd met behulp van een zeldzame Pot Still-rum, wat resulteert in een ongeëvenaarde zachtheid en complexiteit.

“Rum is een onmiskenbaar Surinaams kenmerk,” benadrukte minister Ramdin tijdens de ceremonie. “We zijn enorm trots dat SAB deze unieke blend heeft ontwikkeld om het 50-jarig jubileum van CARICOM te vieren. Het is een

tastbaar eerbetoon aan onze rijke rum traditie en de onbreekbare band die ons bindt als Caribische broeders en zusters.”

De Borgoe 10 Year Rum is niet alleen een Surinaamse creatie, maar maakt deel uit van een grotere collectie rum creaties die door Caribische producenten in 13 CARICOM-lidstaten zijn ontwikkeld. Deze unieke blends vertegenwoordigen de diversiteit en het erfgoed van de regio, en zullen tijdens de CARICOM-vergadering in Grenada in juli 2024 aan de regeringsleiders worden gepresenteerd.

“De Caribische rum industrie staat bekend om haar premiumproducten van wereldklasse,” aldus SAB-directeur Steven Ma Ajong. “Deze rum creaties zijn meer dan alleen dranken; ze symboliseren onze kracht, veerkracht en unieke karakter. We zijn verheugd om de Borgoe 10 Year Rum te delen met de wereld en hopen dat deze blend een blijvende herinnering vormt aan het 50-jarig jubileum van CARICOM.”

De Borgoe 10 Year Rum is een limited edition en zal verkrijgbaar zijn in geselecteerde winkels in Suriname en de regio.

Over Suriname Alcohol Beverages N.V.

Suriname Alcohol Beverages N.V. (SAB) is een vooraanstaande producent en distributeur van alcoholische dranken in Suriname. Het bedrijf bezit en exploiteert een moderne distilleerderij en bottelarij, en heeft een uitgebreid portfolio van merken, waaronder Borgoe Rum, Amstel Bier en Bruine Bank bier. SAB is toegewijd aan het leveren van producten van de hoogste kwaliteit aan haar klanten en speelt een actieve rol in de ondersteuning van de Surinaamse gemeenschap.

PERSBERICHT|SAB

 

| united news | Door: Redactie