• woensdag 24 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jagesar reageert op berichtgeving van mogelijke verschuiving olieproductie - ABC Online Nieuws

ABC Online Nieuws - 20 februari 2024

Jagesar: 'Staatsolie zal zich tot het uiterste inspannen dat eerste oliedruppel in 2028 eruit komt'

Eerder deze week heeft Patrick Pouyanné, de topman bij Total Energies, laten doorschemeren dat er mogelijk een verschuiving in de planning kan komen voor de olieproductie in Suriname, om kosten te besparen. 

Staatsolie-directeur Annand Jagesar zegt dat er inderdaad uitdagingen kunnen zijn door marktontwikkelingen. Zo kunnen prijzen wijzigen of goederen schaars worden. Echter, dat zijn gangbare uitdagingen bij elk project. 

Volgens Jagesar zullen alle uitdagingen opgelost worden. Total Energies heeft maatregelen getroffen, die afgewacht moeten worden. 'We zien echter geen reden voor

vertraging',  aldus de Staatsolie-directeur.

Staatsolie heeft rekening gehouden met dergelijke vertragingen, als gevolg van overwegingen die partijen moeten maken bij marktontwikkelingen. Een vertraging van drie maanden zou daarom geen uitstel van de productie volgens planning, hoeven te betekenen. 

Jagesar roept op om het hoofd koel te blijven houden. 'Staatsolie heeft zich eraan gecommitteerd om dit tot een succes voor Suriname te maken en zal zich tot het uiterste inspannen zodat de eerste oliedruppel in 2028 eruit komt', zegt Jagesar.

24 Apr 2024 | ABCSuriname | Door: Redactie