• vrijdag 19 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Waarnemend voorzitter van de NDP, Ramon Abrahams, heeft ambitie om de partij te leiden. (Foto: René Gompers)

Abrahams heeft ook ambitie voor voorzitterschap NDP

| starnieuws | Door: Redactie

Binnen de Nationale Democratische Partij (NDP) is het proces om te komen tot een nieuwe voorzitter volop aan de gang. Ook waarnemend voorzitter Ramon Abrahams heeft naast ondervoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de ambitie om de partij te leiden, nu de huidige topman Desi Bouterse niet meer in beeld is. Bouterse is voortvluchtig. Hij is in het 8 decemberstrafproces tot 20 jaar cel veroordeeld.

Abrahams antwoordde gisteravond op de vraag of hij zich ook verkiesbaar stelt, dat hij 24 jaar als tweede man van de partij samen met Bouterse leiding heeft gegeven "onder alle omstandigheden en wij hebben hele grote successen behaald.

"Ik heb een achterban en ik luister naar mijn achterban", voerde Abrahams aan op vragen van journalisten. Of hij ambities heeft, merkte de politicus op "heb ik altijd gehad anders was ik op het ogenblik geen voorzitter van de partij". 

Op dit moment moeten nog de interne verkiezingen worden gehouden, benadrukte Abrahams. Allereerst worden leden van het hoofdbestuur gekozen. Daarna pas komt de verkiezing van de voorzitter aan de orde. Volgens Abrahams moet er niet vooruitgelopen worden op zaken. Hij wilde niet dieper ingaan op deze kwestie en voerde aan dat hij interne partij aangelegenheden niet publiekelijk bespreekt.

 

 

| starnieuws | Door: Redactie