• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SURINAME WINT PRESTIGIEUZE PRIJS MET NIEUWE BANKBILJETTEN

| dagblad de west | Door: Redactie

Suriname heeft een onderscheiding gewonnen tijdens de prestigieuze Regional Banknote and ID Document of the Year Awards, een hoogtepunt binnen de High Security Printing (HSP) Latin America-conferentie. Het evenement vond dit jaar plaats in Santiago, Chili, met een speciale ceremonie op dinsdag 4 juni waar de prijzen werden uitgereikt.

De Regional Banknote of the Year Award erkent uitmuntendheid op het gebied van ontwerp, technische verfijning en veiligheid van bankbiljetten, waarbij de nadruk wordt gelegd op het culturele erfgoed van het uitgevende land en de relevantie van het ontwerp en de symboliek. Dit jaar werden prijzen toegekend in drie categorieën voor de

Banknote Awards: Beste Nieuwe Bankbiljet, Beste Nieuwe Serie, en Beste Nieuwe Herdenkingsbankbiljet.

Suriname werd erkend met de prijs voor het Beste Nieuwe Bankbiljet, toegekend aan de Centrale Bank van Suriname voor de introductie van twee nieuwe hoge coupures – de 200 en 500 Surinaamse dollar (SRD) – eerder dit jaar. De focus lag op uitzonderlijke veiligheid, waarbij de CBvS zich aangetrokken voelde tot een milieuvriendelijker en duurzamer substraat, passend bij de Surinaamse bosbouw- en landbouwsector.

De keuze viel op het Groene Bankbiljet van Louisenthal, gemaakt van een mix van biologisch katoen en gecertificeerde cellulose, wat resulteert in een 63 procent lagere CO2-uitstoot

vergeleken met conventioneel geteeld katoen. De draagfolie voor de belangrijkste veiligheidskenmerken is afkomstig van een gecertificeerd recyclingcircuit, waardoor het bankbiljet zowel veilig als duurzaam is.

Surinames erkenning in deze prestigieuze competitie benadrukt niet alleen de innovatie en veiligheidsnormen van zijn nieuwe bankbiljetten, maar ook het belang van duurzaamheid in de financiële sector.

| dagblad de west | Door: Redactie