• zaterdag 24 February 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Frans bedrijf vindt 'aanzienlijke' oliereserves in Suriname, nabij Guyana's reserves

| snc.com | Door: Redactie

TotalEnergies, een Franse oliemaatschappij, kondigde maandag de ontdekking aan van aanzienlijke olie- en gasreserves voor de kust van Suriname en zei dat het binnenkort zou beginnen met de exploratie.

Het bedrijf heeft verschillende exploratievergunningen in het Zuid-Amerikaanse land en deed de aankondiging samen met de United States Corporation APA.

"TotalEnergies en APA Corporation hebben een belangrijke nieuwe olie- en bijbehorend gasontdekking gedaan bij de Krabdagu-1-bron, in het centrale gebied van Blok 58, voor de kust van Suriname", aldus een persbericht van het bedrijf.

Het voegde eraan toe: "Dit volgt op eerdere ontdekkingen in Maka, Sapakara, Kwaskwasi en Keskesi, en de met succes geteste

Sapakara South-1-beoordelingsput."

Sinds 2020 zijn er verschillende "belangrijke" ontdekkingen gemeld bij Blok 58. Dit blok wordt gevonden in de wateren van Suriname en het is in de buurt van Guyana's productieve offshore-oliereservering.

TotalEnergies zei dat het "onze verkennings- en beoordelingsstrategie van dit vruchtbare Blok 58 zou voortzetten om tegen eind 2022 voldoende middelen te identificeren voor een eerste olieontwikkeling".

“Deze succesvolle verkenningsput bij Krabdagu-1 is een belangrijke aanvulling op de ontdekte bronnen in het centrale gebied van Blok 58.

"Dit resultaat moedigt ons aan om onze verkennings- en beoordelingsstrategie van dit vruchtbare Blok 58 voort te zetten om tegen het einde van het jaar

2022 voldoende middelen te identificeren voor een eerste olieontwikkeling", zei Kevin McLachlan, Senior Vice President voor Exploratie bij TotalEnergies.

BRON: Newsroom.gy

2022 voldoende middelen te identificeren voor een eerste olieontwikkeling", zei Kevin McLachlan, Senior Vice President voor Exploratie bij TotalEnergies.

BRON: Newsroom.gy

| snc.com | Door: Redactie