• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Who Cares' in zweetband Depay tijdens EK-wedstrijd tegen Polen

| | Door: Redactie

Hij had er eerder al in gouden cijfers het nummer tien op laten zetten, maar tijdens de EK-wedstrijd tegen Polen stond er een nieuwe tekst op de zweetband van Memphis Depay. "Who Cares", was in blokletters te lezen. De hoofdband van de spits deed al eerder stof opwaaien.

Spits Memphis Depay speelde de wedstrijd tegen Polen opnieuw met zijn witte zweetband, maar dit keer ging het om een nieuw exemplaar. "Who Cares" ("Wie geeft er wat om"), stond achterop. Aan journalisten wilde hij niets kwijt over de tekst, mogelijk gaat het om een verwijzing naar alle kritiek die er de afgelopen

dagen was op de speler om de zweetband. 

Depay droeg de zweetband voor het eerst tijdens de oefenwedstrijd tegen Canada in De Kuip (4-0). Ronald Koeman werd daar kort voor de wedstrijd door verrast en was daar niet zo blij mee. De bondscoach sprak daar kort met de aanvaller over en daarmee was de zaak voor hem afgedaan. 

Tijdens de training zaterdag speelde Depay met een nieuwe zweetband, met de cijfers tien. 

De witte zweetband is in Nederland aardig populair aan het worden. Een rondgang langs winkels leerde deze week dat de band veel meer is verkocht dan normaal. Ook in de fanzone

in Hamburg voorafgaand aan de wedstrijd tegen Polen werd de band gedragen. 

Spits Memphis Depay zei in Hamburg na afloop van de wedstrijd tegen journalisten dat het 'nooit echt zijn bedoeling was geweest' dat de zweetband zo massaal zou worden omarmd. Hij zei al van jongs af aan zweetbanden te dragen. 

 

| | Door: Redactie