• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Santokhi geeft opdracht om criminaliteit hard aan te pakken

| keynews.sr | Door: Redactie

Ook president Chandrikapersad Santokhi maakt zich zorgen over de recente gevallen van criminaliteit in het land. Tijdens een vergadering met verschillende overheidsfunctionarissen heeft Santokhi de opdracht gegeven aan de veiligheidsinstanties om “harder de handen aan de ploeg te slaan, zodat de situatie onder controle komt en de veiligheid gehandhaafd wordt.”

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie benadrukt het belang van controle in alle delen van het land en heeft aangekondigd dat er strenge maatregelen zullen worden genomen tegen criminaliteit. Het initiatief om roadblocks aan te brengen heeft al vruchten afgeworpen, echter, gezien er nog meldingen van criminele incidenten gedaan worden,

zal dit opgevoerd worden.

De minister merkt op dat het blijkt dat vreemdelingen in dit kader vaak een dikke vinger in de pap hebben. Hierom zal ook het vreemdelingenbeleid aangescherpt worden. Er is een samenwerking tussen alle veiligheidsinstanties en gezien de situatie zich blijft voortdoen zal deze verstevigd worden. Het Korps Politie Suriname wordt inmiddels nog nauwer ondersteund door het Nationaal Leger.

De minister roept eenieder op om mee te helpen de criminaliteit te minimaliseren en de veiligheid te handhaven door samen te werken met de autoriteiten en verdachte activiteiten onmiddellijk te melden. “Criminaliteit bestrijd je niet alleen, we hebben de gemeenschap

nodig”, benadrukte hij. De komende dagen zullen de autoriteiten verder bijeenkomen om aan te scherpen. Santokhi benadrukt dat het belangrijk is dat veiligheidsautoriteiten de situatie onder controle hebben en de veiligheid van de samenleving waarborgen. Daarom heeft hij hen geadviseerd een volkomen toegewijd team in te stellen om dit te bereiken.

Eén van de aandachtspunten waaraan er volgens hem gewerkt zal moeten worden is om voorlichting en ontwikkelingen effectiever te communiceren naar de samenleving. “We zijn vastbesloten om onze inspanningen voort te zetten om criminaliteit te bestrijden, de orde te handhaven en een veilige omgeving te creëren waarin onze burgers kunnen gedijen. Daarom zullen wij tot het maximale gaan totdat we dit hebben gewaarborgd”, aldus het staatshoofd.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| keynews.sr | Door: Redactie