• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

REEDS 126 GRONDCONVERSIEAANVRAGEN GOEDGEKEURD

| dagblad de west | Door: Redactie

Tijdens de recent gehouden regeringsvergadering werden reeds 125 grondconversieaanvragen goedgekeurd. Dit heeft de woordvoerder van de president, Cherlique Lilienthal, verklaard. Volgens haar kunnen Surinamers nu hun grondhuur- of erfpachtperceel van maximaal 2.500 vierkante meter converteren naar eigendom voor SRD 25 per vierkante meter. Lilienthal benadrukte de inzet van de regering voor betaalbare toegang tot eigen grond.

Voorheen was het conversiebedrag vastgesteld op 20 euro per vierkante meter.

Lilienthal zei verder dat per 8 maart, de commissaris van politie, Bryan Isaacs, wordt beëdigd tot korpschef. Isaacs wordt dan ook bevorderd tot hoofdcommissaris van politie. Commissaris Melvin Pinas, de politiecommandant in Marowijne, wordt bevorderd

tot directeur operaties. Hij wordt tevens aangesteld als plaatsvervangend korpschef.

Met deze benoemingen onderstreept de regering volgens de woordvoerder de toewijding aan de versterking van de rechtshandhaving. Volgens Lilienthal heeft de regering voorts besloten de armoedegrens per december 2023 vast te stellen op SRD 7.396,00 voor één volwassene per huishouden.

Deze actualisering biedt een nauwkeuriger beeld van de financiële situatie van de bevolking en vormt de basis voor toekomstige beleidsmaatregelen ter bestrijding van armoede. De armoedegrens was per december 2022 SRD 5.428 voor één volwassene per huishouding.

| dagblad de west | Door: Redactie