• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Push local content, don’t forget about Suriname’s other sectors – Business Development CEO

| snc.com | Door: Google Translate - Shikema Dey

Paramaribo, Suriname – In een interview op de recente Suriname Energy Oil & Gas Summit heeft Ileana Ferber, Chief Executive Officer en oprichter van Colibri Business Development er bij het Zuid-Amerikaanse land op aangedrongen om de ontwikkeling van lokale inhoud in evenwicht te brengen met de groei van de offshore olie- en gassector.

Ferber, met haar uitgebreide ervaring in de energiesector, die al meer dan 24 jaar bij Mobil heeft gewerkt, begon met het benadrukken van de missie achter Colibri Business Development, een adviesbureau gevestigd in Houston, Texas. “Ik heb Colibri opgericht als een manier om belanghebbenden buiten de grote internationale

bedrijven te ondersteunen… Er is een cruciale behoefte om de capaciteit van overheden, kleine leveranciers en de academische wereld te vergroten bij het bevorderen van lokale inhoud”, zei ze.

Ferber is een Local Content Subject Matter Expert (SME) die advies geeft over lokaal contentbeleid en -regelgeving. Ze is gespecialiseerd in het helpen van overheden bij het opbouwen van capaciteit onder de lokale beroepsbevolking, en in het fungeren als verbinder tussen brancheverenigingen, de particuliere sector, NGO's en de academische wereld.

Ferber richtte zich op de Surinaamse energiesector en drong aan op een evenwichtige aanpak. “Het gaat niet alleen om olie en gas. Suriname

moet zijn economische basis diversifiëren om een ​​te grote afhankelijkheid van één bepaalde sector te voorkomen.”

Ze voegde eraan toe: “Met zijn enorme natuurlijke hulpbronnen en strategische ligging binnen CARICOM kan Suriname meerdere sectoren tegelijkertijd ontwikkelen.”

Suriname verzekert oliemaatschappijen van een stabiel ondernemingsklimaat terwijl de reserves toenemen | OlieNU

Op basis van haar carrière van Venezuela tot ExxonMobil in Houston benadrukte Ferber het belang van kennisoverdracht van internationale bedrijven naar lokale entiteiten.

“Ik heb uit de eerste hand de impact gezien van een effectief lokaal inhoudsbeleid”, zei ze. “Het gaat om het creëren van duurzame groei door gebruik te maken van expertise en middelen in het land.”

Na uitgebreid contact te hebben gehad met de lokale bedrijven en belanghebbenden in Suriname, benadrukte Ferber het belang van samenwerking. “Ik geloof in samenwerking met lokale bedrijven om capaciteit op te bouwen. Dit gaat niet alleen over het creëren van banen; het gaat erom dat Surinaamse professionals leiding kunnen geven in hun eigen sector.”

Ferber deelde inzichten uit haar recente masterclass op de Summit en onderstreepte de noodzaak voor Suriname om zijn industrie op natuurlijke wijze te laten rijpen. “Een lokaal contentbeleid dat mee evolueert met de sector is cruciaal. Bovendien kan de integratie met andere sectoren zoals de mijnbouw synergieën creëren die de hele economie ten goede komen”, benadrukt ze.

Het eerste offshore ontwikkelingsproject van Suriname heeft een waarde van 9 miljard dollar en zal samen met APA Corporation worden uitgevoerd door TotalEnergies. Beiden hebben 50% van de aandelen in Blok 58. Total is de exploitant. Er wordt verwacht dat er vóór het einde van het jaar een definitieve investeringsbeslissing (FID) zal worden afgegeven.

Volgens Wood Mackenzie bedraagt ​​het aantal hulpbronnen van Suriname momenteel 4,6 miljard olie-equivalente vaten. Een aanzienlijk deel hiervan is gas. Naast de eerste olie-ontwikkeling in Suriname wordt een mogelijk gasproject overwogen door Petronas, die Blok 52 exploiteert. Daar zijn ontdekkingen gedaan, waarvan er twee het potentieel hebben om een ​​ontwikkeling van 100.000 vaten per dag te zien.

| snc.com | Door: Google Translate - Shikema Dey