• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Kranten over Peter R. de Vries: 'Pitbull met een klein hartje'

| rtlnieuws.nl | Door: Redactie

Na het overlijden van Peter R. de Vries staat de misdaadverslaggever vanochtend op de voorpagina's van alle kranten. Zijn gedrevenheid, moed en vasthoudendheid worden geprezen, maar ook zijn emotionele betrokkenheid.

"Rust zacht, dappere Peter", schrijft De Telegraaf, die bijna de hele voorpagina gebruikt voor een foto van De Vries. Ook de vier pagina's daarop zijn gewijd aan de misdaadverslaggever die zijn journalistieke carrière ooit begon op de Haagse redactie van de Amsterdamse krant.

"Een bijter die niet losliet", zo wordt hij door De Telegraaf getypeerd. Misdaadjournalist Mick van Wely eert zijn collega

in een column in de krant: 'Leermeester, vriend en knorrepot'.

Strijder voor gerechtigheid

"Peter R. de Vries is de mond gesnoerd, dat had nooit gemogen", kopt Trouw op de voorpagina. Het is een citaat van een vrouw die de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam bezocht, waar De Vries vorige week werd neergeschoten. "De R in zijn naam had ook kunnen staan voor Rechtvaardigheid", schrijft de krant.

Ook de Volkskrant heeft een grote foto van de misdaadverslaggever op de voorpagina, met de tekst 'onvermoeibaar strijder voor gerechtigheid'. Op pagina 3 heeft de krant reacties geplaatst op het overlijden van De Vries, met daarbij de kop: "Adieu

poortwachter van de samenleving".

NRC prijst de gedrevenheid van Peter R. de Vries, die in een necrologie als een 'pitbull' en een 'bloedhond' wordt omschreven, maar ook als een man met een klein hartje. "Peter R. de Vries had vele petten op en was voor niemand bang", schrijft het FD op de voorpagina.

 

| rtlnieuws.nl | Door: Redactie