• zondag 14 April 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Assembleeleden vorige regering kunnen liever rustig blijven

| suriname herald | Door: Redactie

Assembleeleden van de vorige regering kunnen beter rustig blijven, vindt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Hij benadrukt dat de huidige regering niet wegrent voor problemen en alle vraagstukken zal oplossen. Volgens de bewindsman moeten de assembleeleden die tijdens de vorige regering in de coalitie zaten en nu kritiek hebben, liever rustig blijven. Hij merkt op dat ze nergens te horen waren toen veel projecten bleven liggen.

Tijdens een persconferentie waar de minister inging op een aantal beleidsvraagstukken, zei Nurmohamed dat de rechter in een aantal zaken het ministerie in het gelijk heeft gesteld, ondanks heftige kritiek vanuit de samenleving.

De verschillende woningbouwprogramma’s hebben de aandacht van het ministerie, maar vanwege omstandigheden kan de overheid niet alle 60 geregistreerde programma’s uitvoeren. 

Nurmohamed zei ook geen situatie te willen waarin mensen onnodig blij worden gemaakt terwijl het project niet zal worden uitgevoerd. Er zijn nu projecten geïdentificeerd waar de regering zich aan heeft gecommitteerd om de woningnood te helpen oplossen.

De minister zei dat bij zijn aantreden een woningbouwprogramma van de vorige machthebbers is overgenomen waarvan niets bekend was en de informatie nog steeds ontbreekt. Er is naar zijn zeggen sprake van een hele puinhoop, waarbij honderden miljoenen verloren zijn gegaan, maar ook

dat zal deze regering oplossen. Hij vraagt zich af waar de vorige parlementariërs die in de coalitie zaten, waren. 

Hij dreigt met meer onthullingen te komen van zaken die tijdens de vorige regering fout zijn gegaan. Met zijn staf heeft hij afgesproken alles transparant te maken. Nurmohamed merkt op dat wanneer de duidelijkheid wordt gebracht, de aanvallen op hem en zijn team alleen maar toenemen.

Uit de inventarisatie van zijn team blijkt dat veel projecten zijn gestart tijdens de vorige regering en daarna zijn gestopt en in verwaarloosde staat verkeren. In een aantal gevallen vraagt de bewindsman zich af waar de contracten en opdrachten zijn gebleven. 

Ook wilde hij weten wie de kavels allemaal hebben gekregen. Aannemers zijn ook failliet gegaan waarvan sommigen het ministerie hebben benaderd voor hulp. In veel gevallen was er niet eens een verkavelingsvergunning verstrekt door het ministerie.

| suriname herald | Door: Redactie