• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Abrahams: Grote fout gemaakt in 2020 door verkiezing te verliezen

| | Door: Redactie

We hebben grote fouten gemaakt in 2020 door de verkiezingen te verliezen aan de VHP en de Abop. Die fouten moeten we nooit meer maken. De NDP is verplicht de verkiezingen van 2025 te winnen. We hebben geen andere keus. Dit zei Ramon Abrahams, waarnemend voorzitter van de NDP, op de 37ste jaardag van de paarse partij op 4 juli 2024. “U viert feest.
 

Het is jullie gegund om te feesten. Maar neem een ding mee naar huis straks, we moeten werken, werken en nogmaals werken om de verkiezingen te winnen. Dat zou onze voorzitter Desi Bouterse ook hebben gezegd.

En hoe gaan we de overwinning behalen: uit een gesloten verdediging de aanval opzoeken en de tegenstander verslaan.”

Gemis Bouterse merkbaar

Abrahams haalde ook aan dat hij op deze dag met gemengde gevoelens in het partijcentrum aanwezig is. “Omdat dit het eerste jaar is, na de revolutie, na de 25 februari begewing en na de oprichting van de NDP, dat onze leider (Bouterse…red.) er niet bij is. Het gemis is er. Ik kan nu al zeggen dat als hij hier was, hij heel weinig zou praten. Ik ga ook heel weinig praten. Wat hij zeker zou aanhalen, is dat wij geen keus

hebben om de verkiezingen van volgend jaar te winnen”, merkte Abrahams op. 

https://youtu.be/OyEEZBPAhwM?si=3hrGcRgQ9vzArZ3i

NDP niet uit te roeien

Volgens hem is de NDP na 37 jaar uitgegroeid tot een volwassene. “We zijn ondenkbaar in Suriname. We zijn uit de worstels geschoten en zullen verder groeien. De NDP zal nooit met wortel en tak uitgeroeid worden, omdat de samenleving ons nodig heeft”, aldus Abrahams.

| | Door: Redactie