• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

1 voor 12 voorziet lege Ashiana van voedsel

| keynews.sr | Door: Redactie

Stichting 1 voor 12 heeft opnieuw de rol van de centrale overheid moeten overnemen. De stichting heeft een leeg opvanghuis voor senioren, Huize Ashiana, moeten voorzien van voedsel.

Het overheidstehuis heeft voor dit jaar nog geen cent aan subsidie ontvangen. Afgelopen week is het personeel spontaan overgegaan tot het voeren van actie om de aandacht van de verantwoordelijke instanties te trekken. Dit laat de stichting weten in een persbericht.

Louis Vismale, voorzitter van de Stichting 1 voor 12, kon zichzelf niet tegenhouden om poolshoogte te nemen en een helpende hand te bieden. Vismale die voor senioren en jeugdigen een zwak hart heeft, heeft

door tussenkomst van donateurs voeding gekocht ter waarde van SRD 18000.

Hij doet een dringend beroep op de samenleving om Huize Ashiana hulp te bieden en te voorkomen dat senioren hongerig naar bed gaan. De seniorenburgers mogen niet de dupe worden van niet efficiënte en ongeordende administratieve vertragingen.

Brenda van Daal, directeur van Huize Ashiana, informeerde de voorzitter van 1 voor 12 over de ontstane situatie. Volgens haar worden de financiële middelen niet op tijd gestort, met als gevolg dat er geen boodschappen gehaald kunnen worden.

Dit terwijl de aanvraag wel op tijd wordt ingediend. De verwerking vindt door de bureaucratie binnen de overheid pas

laat plaats. Van Daal geeft aan dat er normaal gesproken per kwartaal subsidie wordt gestort. Met de huidige prijzen van goederen en diensten kan het tehuis slechts voor twee weken voorzien in de behoefte. Voor de rest van de periode wordt het tehuis gerund met donaties.

| keynews.sr | Door: Redactie