• zondag 23 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Veel belangstelling voor handelsmissie Jamaica in Suriname

| sun.sr | Door: Redactie

Een handelsmissie uit Jamaica, bestaande uit een overheidsdelegatie en meer dan dertig ondernemers, bezocht Suriname van 15 tot 17 mei 2024. In dit kader werden diverse activiteiten georganiseerd om de handelsbetrekkingen tussen beide landen te versterken. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) werkte samen met de Jamaica Promotions Corporation (JAMPRO) om Business to Business (B2B) sessies te faciliteren. Op 16 en 17 mei vonden er meer dan honderd B2B ontmoetingen plaats.

De Jamaicaanse bedrijven die deelnamen aan deze sessies, zijn actief in uiteenlopende sectoren, waaronder de voedsel- en non-foodproductie, technologie en zakelijke dienstverlening. Tijdens de B2B sessies kregen zowel de Jamaicaanse als Surinaamse

bedrijven de gelegenheid om individuele gesprekken te voeren.
 

Naast de mogelijkheid tot kennismaking, waren deze sessies primair gericht op het vinden van nieuwe zakelijke connecties en het aangaan van langdurige samenwerkingen. De bedrijven maakten volop gebruik van deze kans om hun netwerken uit te breiden en potentiële partners te ontmoeten.

Minister Aubyn Hill van Industrie, Investeringen en Handel uit Jamaica, die voor het eerst in Suriname is, benadrukte tijdens de openingsbijeenkomst op 15 mei het belang van versterkte samenwerking tussen Suriname en Jamaica. Hij stelde dat het hoog tijd is dat beide landen intensiever met elkaar gaan samenwerken, met name op

het gebied van handel, waar de fysieke (lucht en water) connectie tussen de twee naties van cruciaal belang is.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en International Cooperation benadrukte dat beide landen goed gebruik kunnen maken van de potentie van CARICOM. Echter benadrukt hij ook de potentie om gezamenlijk buiten de regio te kunnen treden met Caribische producten.

Op 16 mei hebben de Jamaicaanse bedrijven van het ministerie van Economische Zaken. Ondernemerschap en Technologische innovatie het nodige aan informatie gehad over het ondernemingsklimaat in Suriname. 

Namens de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) was voorzitter Rekha Bissumbhar aanwezig om de bedrijven welkom te heten. De voorzitter nam ook deel aan de vragenronde, waar de Jamaicaanse bedrijven voornamelijk interesse toonden in onderwerpen die het ondernemen in Suriname betroffen. (VSB Nieuwslijn)

| sun.sr | Door: Redactie