• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

VAN SAMSON: ‘REGERING SANTOKHI HEEFT ECONOMIE GESTABILISEERD’

| dagblad de west | Door: Redactie

Cedric van Samson, DNA-lid van de VHP, heeft in gesprek met TBN Prime Alert gezegd dat de huidige regering, onder leiding van VHP, een prudent economisch beleid voert. Van Samson reageerde ook op de stelling van de NDP, dat de huidige coalitie nooit meer in een machtspositie mag komen. Volgens hem zou de NDP, indien zij de macht terug krijgt, een volle staatskas aantreffen, om die vervolgens leeg te maken, zoals gebeurde nadat ex-president Ronald Venetiaan de macht in 2010 overdroeg.

Van Samson benadrukte ook dat de credit rating van Suriname niet langer een default status heeft. Hij prees president Chandrikapersad

Santokhi voor het redden van de economie van een vrije val, en stelde dat de situatie nu stabiel is. De wisselkoers is nu stabiel en de bevolking zoekt nu naar SRD’s in plaats van dollars en euro’s.

De VHP-volksvertegenwoordiger leverde kritiek op de NDP door te stellen dat zij zich focust op macht en geld om zichzelf te verrijken. Hij benadrukte dat de huidige regering beslissingen neemt met het oog op de toekomst. Van Samson riep op tot reflectie over de gevolgen die zullen ontstaan bij het vervangen van deze regering.

Daarnaast prees Van Samson het besluit van waarnemend voorzitter van de

NDP, Ramon Abrahams, om zijn achterban te waarschuwen tegen het doen van etnische uitspraken tijdens campagnes. Hij waarschuwde om geen etnische uitspraken te doen tijdens de verkiezingscampagnes.

| dagblad de west | Door: Redactie