• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

UITVOERINGSBUREAU PSR ONTHULT: BIJKANS 9000 AMBTENAREN ZONDER WERKPLEK

| dagblad de west | Door: Redactie

Het uitvoeringsbureau Public Sector Reform (PSR) heeft onlangs gerapporteerd aan het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa). De verplichte landelijke ambtenarenregistratie heeft volgens BiZa-minister Bronto Somohardjo, diverse onregelmatigheden aan het licht gebracht.
 

Er is onder andere gebleken dat bijkans 8000 tot 9000 ambtenaren zonder een werkplek zaten; er werden salarissen uitbetaald aan personen die reeds overleden waren; er waren  bankrekeningen waar 30-40 salarissen op gestort werden. “Het PSR heeft dus veel positieve resultaten opgeleverd”, aldus de minister.

Afgelopen woensdag heeft Somohardjo tijdens de regeringsraadsvergadering (RRV) het besluit genomen dat het Public Sector Reform (PSR) programma met een jaar verlengd zal worden. De

bewindsman zei dat de PSR niet wordt uitgevoerd vanwege het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
 

‘’Dit proces is al anderhalf jaar aan de gang. We hebben te maken met 52.000 ambtenaren en een personeelsbestand dat decennialang vervuild is geweest. Ik wil de overheid effectiever maken en in dat kader houden we een verplichte landsdienarenregistratie om een beter bestand te onderhouden”, aldus de minister. Hij wijst erop dat de verplichte registratie bedoeld is om de effectiviteit te bevorderen. ‘’Elke gulden die we besparen en niet uitgeven aan spookambtenaren of inactieve ambtenaren, kan anders besteed worden.”

| dagblad de west | Door: Redactie