• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

SEOGS conferentie 2024 in de startblokken

| sun.sr | Door: Redactie

Suriname en de rest van de wereld kijken uit naar de Suriname Energy, Oil & Gas Summit and Exhibition (SEOGS) 2024. Deze internationale conferentie duurt van 4 tot en met 7 juni en omvat ook  een beurs van lokale en buitenlandse bedrijven.

Staatsolie is de gastheer van SEOGS 2024, dat door Global Event Partners Ltd. en Fossil Energy Consulting wordt georganiseerd. Het evenement heeft de volledige steun van de regering van Suriname. 

De conferentie biedt een schat aan informatie voor bedrijven die willen profiteren van investeringsmogelijkheden in een van 's werelds meest belovende olie- en gasregio’s. De tentoonstelling is het perfecte platform

voor internationale bedrijven om in contact te komen met lokale bedrijven en kopers om leveranciers te ontmoeten.

Staatsolie speelt, met het organiseren van SEOGS, in op de grote lokale en wereldwijde belangstelling voor de ontwikkelingen in het Surinaamse zeegebied (de offshore). Het doel van de conferentie is om Suriname onder de aandacht te brengen van de wereld en aan te prijzen als een aantrekkelijk land om te investeren.

Vertegenwoordigers van lokale en buitenlandse bedrijven uit de energie-, olie- en gassector, aanverwante industrieën, overheden en instituten nemen deel aan SEOGS 2024. Op het programma staan er inleidingen, paneldiscussies, presentaties en informele bijeenkomsten.

SEOGS zal

ook moeten bijdragen aan de ontwikkeling van local content. Local content kan worden omschreven als de mate waarin Surinaamse bedrijven en burgers meedelen in de economische activiteiten die de offshore-vondsten met zich meebrengen. Het gaat hierbij om de levering van lokale goederen en diensten en de invulling van arbeidsplaatsen door Surinamers.

Via presentaties en paneldiscussies krijgen lokale bedrijven een duidelijk beeld van de kansen die er zijn gedurende de exploratie- en ontwikkelingsfase en nadat de productie op gang is gekomen in onze offshore. Door deze kansen optimaal te benutten zullen Suriname en haar bevolking zoveel als mogelijk voordeel kunnen hebben aan deze industrie.

De bezoekersregistratie gaat officieel open op 6 mei. Intussen hebben meer dan 500 vakbezoekers zich sedert vorig jaar geregistreerd. Om uw toegang tot de uitverkochte beurs van dit jaar te garanderen, kunt u zich vooraf online inschrijven op:  

https://suriname-energy.com/visitor-registration 

| sun.sr | Door: Redactie