• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ROEP NAAR REGIONAAL NOODPLAN CARICOM VOOR OLIELEKKAGES STEEDS LUIDER

| united news | Door: Redactie

Foto: Premier van Trinidad en Tobago, Keith Rowley.

De Caricom heeft dringend behoefte aan een regionaal noodplan voor olielekkages op zee, dit bleek nadat in februari een olieboot zonk nabij Trinidad en Tobago en er niet direct tot actie kon worden overgegaan.

De regio bleek niet voorbereid te zijn op een dergelijke vorm van milieuvervuiling, en de Caribische wateren hebben nog steeds te lijden onder de gevolgen van de lekkage. Keith Rowley, de premier van Trinidad en Tobago, verklaart zijn steun voor een dergelijk plan, gezien de groeiende activiteit in de naburige energiesector van Guyana en Suriname.

“Het idee van een regionaal noodplan

is bijzonder verstandig en Trinidad en Tobago zullen dat ondersteunen. In feite zal de regio naar ons kijken om een belangrijke rol te spelen”, aldus Rowley.

Hij benadrukte verder het belang van veiligheid en gezond verstand in de omgang met dergelijke situaties, met verwijzing naar het incident in Tobago als een leermoment voor de regio en de wereld. Rowley wees op de groeiende activiteit in de offshore olie-industrie van Guyana en Suriname en het belang van het voorkomen van vergelijkbare incidenten in de toekomst.

Ondertussen heeft de conservatiegroep Fishermen and Friends of the Sea haar bezorgdheid geuit over de ontwikkelingen in Guyana,

dat één van ‘s werelds belangrijkste bijdragers aan de groei van de olievoorziening zou kunnen worden. De groep roept op tot een bijeenkomst van Caricom om een regionaal noodplan op te stellen, met als aanleiding het olielek bij Tobago.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: WEDEROM OLIELEKKAGE GECONSTATEERD BIJ GEKAPSEISD SCHIP TOBAGO, GEEN ACUUT GEVAAR VOOR KUSTLIJN

| united news | Door: Redactie