• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Petronas doet nieuwe olie- en gasontdekking in Blok 52

| suriname herald | Door: Redactie

Petronas Suriname E&P, een dochteronderneming van Petronas, heeft een derde koolwaterstofontdekking gedaan in Blok 52 bij de Fusaea-1 exploratiebron in het offshore gebied van Suriname, ongeveer 170 kilometer uit de kust en 9 kilometer ten oosten van Roystonea-1, meldt Petronas in een persbericht.

De bron werd in februari 2024 gestart en met succes geboord tot een totale diepte van 5227 meter zonder enige letselincidenten (LTI). Hierbij werden meerdere olie- en gasdragende Campanische zandsteenreservoirpakketten aangetroffen. Verdere evaluatie wordt uitgevoerd om de volledige omvang van deze ontdekking en het potentieel voor een geïntegreerde ontwikkeling met de recente Roystonea-1 en Sloanea-1 ontdekkingen te bepalen.

Datuk

Adif Zulkifli, Executive Vice President en Chief Executive Officer van Upstream bij Petronas, verklaart het volgende: “De gunstige resultaten behaald bij de Fusaea-1 exploratiebron hebben de positie van Petronas in Suriname voor aanzienlijke koolwaterstofbronnen versterkt, na de ontdekkingen van Sloanea-1 en Roystonea-1.”

Mohd Redhani Abdul Rahman, Vice President van Exploration bij PETRONAS, voegde toe: “Het succes van Fusaea-1 is een bewijs van de vooruitgang in ons geologisch begrip van deze regio, versterkt door de recente doorbraken bij Roystonea-1 en Sloanea-1. Deze ontdekkingen hebben de prospectiviteit en het geïntegreerde olie- en gasontwikkelingspotentieel binnen Blok 52 aanzienlijk vergroot. In de zoektocht naar duurzame

en waardevolle materiële hulpbronnen blijft Petronas toegewijd aan zijn exploratieactiviteiten in geselecteerde focusregio’s als onderdeel van zijn portfolio rationalisatie-inspanningen.”

Blok 52, dat een gebied van 4749 vierkante kilometer beslaat, ligt ten noorden van de kust van Paramaribo, binnen het veelbelovende Suriname-Guyana bekken. Petronas Suriname E&P is de operator van Blok 52 met een deelnemingsbelang van 50 procent, samen met ExxonMobil.

Naast Blok 52 opereert Petronas Suriname E&P ook Blok 48 en Blok 63 met 100 procent deelnemingsbelang en heeft het een 30 procent niet-operationeel belang in Blok 64.

 

| suriname herald | Door: Redactie