• dinsdag 05 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ordening goudsector gaat van start

| snc.com | Door: Redactie

Bron: Welingelichte Kringen 12 november 2023

President Chan Santokhi: Ik wil u mededelen dat er een werkgroep wordt gevormd voor de ordening van de goudsector, waarbij de vice-president is belast met deze taak, aangezien hij ervaring heeft in de goudsector.

Na de goedkeuring van het staatsbesluit voor de ordening van de goudsector en de presentatie van de begroting twee weken geleden, zullen we binnenkort starten met de uitvoering van de genomen maatregelen. Ik heb afgesproken met de Governor van de Centrale Bank van Suriname om het benodigde geld alvast voor te schieten voor de operatie.

De minister van Natuurlijke Hulpbronnen moet een overeenkomst

tekenen met de Centrale Bank, waarin staat dat hij binnen een bepaalde periode dit geld uit de sector terugverdient en aan de Centrale Bank terugbetaalt. Deze overeenkomst wordt momenteel voorbereid.

In mijn jaarrede heb ik aangegeven dat ik voor het einde van dit jaar wil beginnen met de uitvoering van de ordening van de goudsector.

De uitvoering houdt in dat de staat meer inkomsten zal genereren, die we kunnen teruggeven aan de samenleving in de vorm van sociale programma's. Uiteindelijk wordt dit nu geïmplementeerd, mede omdat de begroting pas twee weken geleden is gepresenteerd door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Samen blijven we bijdragen aan de welvaartsverbetering van ons geliefde Suriname.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| snc.com | Door: Redactie