• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Marinus Bee: “Met ABOP heeft de ‘poti man’ een stem in het landsbestuur”

| dagblad suriname | Door: Redactie

“De ABOP heeft bewezen op te komen voor kansarmen. De ‘poti man’ heeft een stem in landsbestuur. De poti man weet wat armoede is. Hij weet hoe het is om honger te lijden. Hij weet hoe het voelt om een lekkend dak te hebben.” Woorden van parlementsvoorzitter en ABOP-kopstuk Marinus Bee tijdens een politieke bijeenkomst van de partij.

“We hebben een roeping. Om te werken voor de kansarmen. We moeten werken voor mensen die geen stem hebben. We gaan door met het werk. We zitten in de regering en wij vervolgen de missie landelijk”, sprak Bee gepassioneerd. 

Er werd aangegeven dat

de ABOP grote plannen heeft voor het land. Grondproblemen, het oplossen van de problemen in de zorg en het verbeteren van de rechtspositie van ambtenaren zijn slechts enkele daarvan. Om die redenen vraagt de ABOP meer zetels aan het electoraat. Niet om alleen te regeren.

Maar om samen op te trekken met partners. De ABOP rekent op maximaal 15 tot 18 zetels 

“Wij hebben nooit 28 zetels in ons hoofd. Ik ken de kracht van de partij en ik mik op 15 zetels. Dat is wat ik bedoel met het maximale halen”, sprak Ronnie Brunswijk, vicepresident tevens voorzitter van de ABOP,

onlangs bij een persmoment voor de aanvang van een reguliere Raad van Ministers vergadering. Volgens hem heeft alleen de NDP het geflikt om 26 zetels te halen.

Maar de ABOP heeft een eigen strategie. Brunswijk is in een hechte samenwerking met de Pertjajah Luhur van Paul Somohardjo. Samen zijn de partijen momenteel goed voor 10 zetels in de Nationale Assemblee.  

| dagblad suriname | Door: Redactie