
Mangre over kritiek benoeming: “DNA-leden mogen geen dubbele functies, dus heb ik gekozen voor Havenbeheer”
| waterkant | Door: Redactie
VHP-parlementariër Reshma Mangre vindt dat er niets mis is met haar benoeming tot onderdirecteur Commerciële Aangelegenheden bij NV Havenbeheer. Nu parlementariërs geen dubbele functies meer mogen hebben, heeft zij als wetenschapper voor een andere uitdaging gekozen. Vandaar dat zij ook niet op de DNA-kandidatenlijst van de VHP staat.
“Wij hebben ervoor gepleit dat wij geen dubbele functies hebben en dat maak ik nu waar. Ik heb gekozen voor NV Havenbeheer. Ik heb mijn studie ook daarin gedaan. Ik heb mijn Master of Science-titel op zak voor Sustainable Development en dan passen Oil & Gas en Havenbeheer helemaal in het plaatje,” zei
De VHP’er benadrukte dat zij in tegenstelling tot wat mensen denken, helemaal geen leerkracht is maar een wetenschapper… een universitair geschoolde. Bovendien prijkte haar MSc-titel vijf jaren lang naast haar naam in de vergaderzaal van De Nationale Assemblee (DNA). Mensen hebben dus vijf jaren lang de ruimte gehad om naar haar naambord te kijken.
De vakbondsleider stelde opvallend genoeg dat zij na 25 jaar in de vakbeweging, waar ook mensen haar niet hebben gewaardeerd, een bewuste keus heeft gemaakt. Bovendien was de functie vacant, waardoor zij zoals elke
Het is volgens haar overigens geen geheim dat bij wisseling van de wacht er politieke benoemingen volgen bij directiefuncties op ministeries of parastatalen.
“Ik weet dus niet waarom er zo’n heisa daarover wordt gemaakt. Ik weet niet of mensen zoveel van me houden, maar ik weet dat ik een hoge boom ben en ik ga die wind vangen. Maar ik heb voor hetere vuren gestaan in de vakbeweging,” aldus Mangre die haar benoeming als rechtsgeldig ziet aangezien deze is goedgekeurd tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA).
Ondertussen heeft de Bond van Personeel bij NV Havenbeheer Suriname (BPHB) bij de kortgedingrechter geëist dat de benoeming van Mangre tot onderdirecteur per direct wordt teruggedraaid. De VHP’er stelt dat eenieder het recht heeft om naar de rechter te stappen. Zij laat het aan de rechter over om de zaak te toetsen en een uitspraak te doen.
| waterkant | Door: Redactie