• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Directeur van Binnenlandse Zaken, Nasier Eskak. (Foto:

Loonstrookjes ambtenaren vanaf juli gedigitaliseerd

| starnieuws | Door: Redactie

Vanaf de komende maand zullen er in principe geen salarisstrookjes worden uitgeprint. Besloten is over te gaan tot automatisering. Er hebben zich volgens directeur Nasier Eskak van Binnenlandse Zaken reeds 35.000 ambtenaren geregistreerd voor digitale loonstrookjes. De overige landsdienaren krijgen alsnog de ruimte om dit te doen.

Het digitaliseren zal veel voordelen met zich meebrengen, laat Eskak via de Communicatiedienst Suriname optekenen. Hij somt de vele voordelen hiervan op, zoals minder papierwerk en minder kosten, dus besparingen. Bovendien is de betrouwbaarheid van een digitale loonstrook hetzelfde als die van de loonstrook die men gewend is te ontvangen elk eind van de

maand in fysieke vorm.

“Ik wil alle landsdienaren oproepen om, voor zover dat nog niet het geval is, een digitale loonstrook aan te maken”, merkt de functionaris op. Het is een heel simpel proces, waarbij ook toegang tot verschillende andere e-diensten mogelijk is.

Voor de landsdienaren die nog geen digitale registratie hebben gedaan, wordt een voorziening getroffen vanuit het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma). Deze landsdienaren kunnen op vertoon van hun ID-kaart een uitdraai krijgen van hun loonstrook. Landsdienaren worden opgeroepen om zich zo snel mogelijk digitaal te registreren via de website www.gov.sr, zodat zij ook gebruik kunnen maken van de andere

diensten die nu digitaal te verkrijgen zijn. Naast een digitale loonstrook, bestaat nu ook de mogelijkheid voor een digitale werkgeversverklaring. 

“De werkgeversverklaring zal beschikbaar zijn wanneer het personen-data-informatiesysteem, dat wij een paar maanden geleden hebben gelanceerd, deze mogelijkheid biedt”, zegt de directeur. Maar omdat het nog niet helemaal operationeel is gesteld, gebeurt dat nu wel op het ministerie van Binnenlandse Zaken, maar op de overige ministeries nog niet.

| starnieuws | Door: Redactie