• zondag 23 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Leerlingen Boven-Saramacca bezoeken minister Emanuël

| cds | Door: Redactie

Op donderdag 23 mei hebben 33 leerlingen uit het Boven-Saramacca gebied een bezoek gebracht aan minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). De leerlingen, in de leeftijd van 9 tot 16 jaar, maakten onder begeleiding van leerkrachten en begeleiders van de bestuursdienst een educatieve reis naar Paramaribo, die duurde van 23 tot 25 mei.

Het bezoek aan minister Emanuël vond plaats op het hoofdkantoor van het departement, waar de minister en haar team de jongeren aanspoorden om zich te blijven inzetten op school. Minister Emanuël, zelf afkomstig uit het Boven-Saramacca gebied, benadrukte het belang van onderwijs voor een

betere toekomst en waarschuwde de jongeren om niet te vervallen in de illegale goudsector. Ze gaf vooral de meisjes mee, om eerst een solide basis voor zichzelf te leggen voordat ze aan relaties denken.

Minister Emanuel besprak de unieke uitdagingen waarmee jongeren uit het Matawai gebied te maken hebben, zoals beperkte toegang tot elektriciteit en educatieve middelen. Desondanks moedigde ze de kinderen aan om door te zetten en hun doelen na te streven. Ze gebruikte haar eigen ervaringen als inspiratiebron, waarbij ze benadrukte dat succes mogelijk is, zelfs vanuit een moeilijke startpositie.

Na het gesprek kregen de kinderen de gelegenheid om hun

toekomstvisies te delen met de minister. Het bezoek werd afgesloten met een hapje en een drankje. De kinderen hebben samen met hun begeleiders andere overheidsinstanties bezocht en brachten ook een bezoek aan Staatsolie en De Nationale Assemblee (DNA).

| cds | Door: Redactie