• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gregory Rusland: “Visie van bevolking essentieel voor beleid”

| suriname herald | Door: Redactie

Scholing is de basis voor de ontwikkeling van Sipaliwini, het grootste district van Suriname. Dit werd benadrukt tijdens een discussiebijeenkomst van de Nationale Partij Suriname (NPS), gisteren, in Atjoni. Aanwezigen, waaronder Harold Amalinsi, Edwin Noordzee, en Diana Pokie, bespraken diverse ontwikkelingspunten en benadrukten het belang van onderwijs, gezondheidszorg, werkgelegenheid, stroom, infrastructuur, vervoer en financiële instellingen.

NPS-voorzitter Gregory Rusland opende de bijeenkomst met het onderwerp: “De ontwikkeling van Sipaliwini, hoe verder….” Hij benadrukte dat de partij de visie van de lokale bevolking wil horen om gericht beleid te kunnen vormen als de NPS weer aan de macht komt. Rusland benadrukte dat beleid

niet vanuit de stad moet worden opgelegd, maar gebaseerd moet zijn op de input van mensen uit alle districten van het land.

Tijdens de discussies wees Amalinsi op de ongelijkheid in faciliteiten tussen de verschillende ressorten van Sipaliwini, zoals Tapanahony, Pamaka, Boven-Suriname, Boven-Saramacca, Boven-Coppename, Coeroenie en Kabalebo. Noordzee beklemtoonde het belang van toegankelijkheid tot medische zorg en financiële instellingen, waarbij hij pleitte voor een garantiefonds voor de bewoners van het binnenland zonder eigendomsrechten op hun grond.

Harold Amalinsi, Edwin Noordzee en Diana Pokie tijdens de NPS-meeting in Sipaliwini. Foto: NPS

De aanwezigen brachten diverse problemen naar voren, zoals transportproblemen, een tekort aan onderwijsfaciliteiten

en leerkrachten, en de afstand tot diensten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken. Een leerkracht sprak de wens uit om de hoofdakte te kunnen volgen, wat door hun detachement momenteel niet mogelijk is. Rusland suggereerde dat moderne technologie zoals online lessen hiervoor een oplossing kan bieden.

Hesdy Pigot, hoofdbestuurslid van de NPS, deelde mee desgevraagd aan Starnieuws dat de partij al 30 discussiebijeenkomsten heeft gehouden, waarvan zeven in verschillende districten. De volgende bijeenkomst is gepland op 2 augustus in Nickerie, gevolgd door Marowijne en Saramacca. Vanaf december, na het bezoeken van alle districten, zullen de discussies worden voortgezet in Grun Dyari, het hoofdkwartier van de NPS.

| suriname herald | Door: Redactie