• donderdag 25 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

EK 2024: Kranige Oekraïne wint duel tegen Slovakije

| starnieuws | Door: Redactie

Ivan Schranz opent voor de tweede keer in dit toernooi de score voor Slowakije. (Foto's: AP)

Slovakije gaat met dezelfde elf basisspelers op zoek naar een tweede zege op het EK. Met een 6 op 6 zouden ze een enorme stap zetten richting groepswinst in Groep E. De ploeg van Francesco Calzona versloeg België in de opener, Oekraïne werd verslagen door
Roemenië. De Oekraïners gaan na de blamage tegen Roemenië zonder Andriy Lunin in het doel op zoek gaan naar hun eerste punten. In Düsseldorf Arena laten de Slowaken zich verrassen door Oekraïne dat zijn eerste wedstrijd wint. De Oekraïners komen van een achterstand terug om het duel met 2-1 te winnen.
Na zijn foutjes in de eerste wedstrijd kiest bondscoach Serhiy Rebrov ervoor om Andriy Lunin op de bank te zetten. Anatoliy Trubin van Benfica neemt zijn plaats in tussen de palen.Hij toont zijn kwaliteiten in het eerste kwartier waar hij twee keer prachtig redt. De eerste keer komt het gevaar
van Ivan Schranz en de tweede keer van David Hancko.  Bij de derde keer is het raak voor de Slovaken. En opnieuw is het Schranz die zijn ploeg op voorsprong brengt (17'). Lukas Haraslin stuurt de voorzet van dichtbij de zijlijn. Hij doet het goed om de bal in het spel te houden. Hij leidt hem naar de achterpaal en daar is Ivan Schranz die binnen tikt.Anatoliy Trubin heeft al een drukke dag gehad in het Oekraïense doel en deze keer kon hij het gewoon niet buiten houden.Slowakije neemt een verdiende voorsprong en staat met één voet bij de laatste zestien.Oekraïne krijgt een goede kans om op gelijke hoogte te komen. Mykhailo Mudryk schuift er één door voor Artem Dovbyk, die een beetje handig voetenwerk gebruikt om zijn verdediger te omzeilen, maar uiteindelijk zit er een briljant blok in van de Slowaakse verdediger.Oekraïne komt beter opzetten. Andriy Yarmolenko probeert een een-tweetje te spelen met Artem Dovbyk, maar dat lukt niet helemaal. In plaats daarvan is het de beurt aan Oleksandr Tymchyk, wiens lage trap net de buitenkant van de paal uiteenspat. Wat een pech.  In de tweede helft lukt het de Oekraïners om gelijk te maken. Slowakije verliest de bal op de rand van het Oekraïense strafschopgebied en Mykhailo Mudryk gaat weg. Het komt allemaal voort uit hem, die midden door het veld vliegt.Het leder valt op Oleksandr Zinchenko aan de linkerkant en het is een mooie vierkante pass van de Arsenal-man om Mykola Shaparenko midden in het strafschopgebied te vinden. Hij kiest zijn plek en stopt deze achter in het net; 1-1 met 54 minuten spelen.Invaller Roman Yaremchuk (Valencia) brengt de Oekraïners op voorsprong. De bal van Mykola Shaparenko komt over de bovenkant van de schouder van Roman Yaremchuk aan de rechterkant.Hij geeft een mooi klein tikje en weet de bal vanaf zes meter afstand langs Martin Dubravka in de linkerbenedenhoek te schuiven. Een briljante goal van Oekraïne. Wat een moment voor Oekraïne.

Om van 1-0 achterstand met 2-1 te winnen en hun hoop op het bereiken van de laatste 16 te behouden. Touche!

In de eerste helft was Slowakije de betere ploeg, maar dankzij Oekraïne kwamen hun grote spelers naar voren. Oleksandr Zinchenko en Mykhailo Mudryk waren briljant aan de linkerkant. Dan volgt het doelpunt van Roman Yaremchuk om de winst te pakken.

| starnieuws | Door: Redactie