• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DIGICEL LANCEERT ONDERZEESE GLASVEZELKABEL DIE OFFSHORE PLATFORMS IN CARIBISCH GEBIED VERBINDT

| dagblad de west | Door: Redactie

Digicel Group heeft onlangs de ingebruikname van haar nieuwe onderzeese glasvezelkabel, Deep Blue One, aangekondigd. Deze aanzienlijke investering in internationale onderzeese capaciteit belooft de connectiviteit in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika aanzienlijk te verbeteren, met bijzondere nadruk op Frans-Guyana, Suriname, Guyana en Trinidad & Tobago.

Het geavanceerde glasvezelnetwerk zal naadloze connectiviteit bieden aan de bediende landen, wat resulteert in ononderbroken communicatie en real-time datatransmissie. Deep Blue One zal ook een waardevolle mogelijkheid bieden om offshore olie- en gasplatforms te verbinden, ter ondersteuning van de groeiende energiesector in de regio en het bevorderen van samenwerking tussen belangrijke belanghebbenden in de olie- en

gasindustrie.

Marcelo Cataldo, Chief Executive Officer van de Digicel Group, benadrukte het belang van de nieuwe kabel: “Onderzeese glasvezel is al lang de ruggengraat van wereldwijde connectiviteit en Deep Blue One zal dienen als katalysator voor de volgende golf van economische ontwikkeling in de regio.

Bij Digicel is ons doel altijd geweest om onze klanten verbonden te houden met de mensen en dingen die er het meest toe doen; economische ontwikkeling in de landen die we bedienen, is daar een belangrijk onderdeel van. Dit is een spannende mijlpaal voor ons en we zijn vastbesloten nieuwe groeikansen en innovatie in de regio te

ontsluiten.”

Deep Blue One biedt redundante routes en geavanceerde technologie die zorgen voor betrouwbaarheid, optimale operationele efficiëntie en minimale downtime, zelfs in uitdagende omgevingen. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie is dit onderzeese kabelnetwerk ook ontworpen om toekomstige groei en veranderende technologische eisen aan te kunnen, met schaalbaarheid en flexibiliteit om aan de vraag van de industrie te voldoen.

Als onderdeel van haar inzet om de milieu-impact te minimaliseren, heeft Digicel bij de aanleg van Deep Blue One duurzame praktijken vooropgesteld, terwijl het de overgang naar een groenere toekomst ondersteunt. Naast verbeterde connectiviteit zal Deep Blue One een volledig economisch ecosysteem bevorderen. Het verband tussen verhoogde connectiviteit en verbeterde economische resultaten is al lang bewezen.

Volgens de Internationale Telecommuni-catie Unie (ITU) kan een stijging van 10 procent in vaste breedbandpenetratie resulteren in een toename van maximaal 2,3 procent in het BBP per hoofd van de bevolking, terwijl een stijging van 10 procent in mobiele breedbandpenetratie kan leiden tot een toename van maximaal 2,8 procent in het BBP per hoofd van de bevolking.

Met de lancering van Deep Blue One zet Digicel een belangrijke stap in het stimuleren van economische groei en technologische vooruitgang in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika.

| dagblad de west | Door: Redactie