• woensdag 24 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Bigi boy’ Rozenstruik 17 augustus in Perth, Australië, in de ring tegen Australiër Tai Tuivasa

| dagblad suriname | Door: Redactie

Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik kan zich voorbereiden op zijn eerstvolgende gevecht op zaterdag 17 augustus in de Australische stad Perth tijdens UFC 305. Zijn tegenstander is Tai Tuivasa, de Australische knockout-specialist. De bevestiging van dit gevecht komt van Tuivasa in een YouTube vlog van lichtzwaargewicht kampioen Alex Pereira, zo berichten vechtsportinfo.nl en en sportnieuws.nl. Het gevecht wordt inmiddels her en der op social media aangekondigd en ook door ‘Bigi Boy’ zelf op zijn social media-pagina’s:

Tuivasa’s UFC-carrière is een achtbaan van successen en tegenslagen. Na een winstreeks van drie wedstrijden volgde een reeks van drie nederlagen. Vervolgens herpakte Tuivasa zich met

vijf overwinningen op rij, wat hem een interim-titelgevecht tegen Ciryl Gane opleverde. Na het verlies tegen Gane verloor Tuivasa nog drie gevechten, allemaal met spectaculaire knock-outs.

Met zijn UFC-carrière mogelijk op het spel, is winnen voor Tuivasa in Perth cruciaal. In totaal staat de 31-jarige Bam Bam Tuivasa op veertien zeges en zeven verliezen in zijn nog prille carrière.

Rozenstruik won zijn laatste partij in maart van de toen nog ongeslagen Shamil Gaziev. In die wedstrijd moest ‘Bigi Boy’ zijn ranking verdedigen, aangezien hij daarvoor een aantal verliespartijen op zijn record zette. Zo verloor hij van Curtis Blaydes, Aleksander Volkov en Jailton

Almeida, terwijl hij wist te winnen van Chris Daukaus. 

Tuivasa heeft ook nog een echt trademark in de UFC; de Shoey. Bij een overwinning klimt de Australische zwaargewicht op de kooi, om vervolgens een willekeurige schoen aangereikt te krijgen. Die vult Tuivasa met bier om hem vervolgens onder luid gejuich van het publiek op te drinken. Natuurlijk zal dit, als het aan ‘Bigi Boy’ ligt. in augustus in Perth, Australië, niet gebeuren.

| dagblad suriname | Door: Redactie