• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
Guyana Marriott Hotel

Bharrat Jagdeo: Marriott Hotel kan worden verkocht aan de tweede bieder

| snc.com | Door: Google translate

Kaieteur Nieuws – Het Guyana Marriott Hotel kan worden verkocht aan de tweede bieder, gezien het overlijden van de hoogste bieder, heeft de Amerikaanse zakenman Ramy El-Batrawi, vice-president (VP) Bharrat Jagdeo gezegd.

El-Batrawi's bod van 90 miljoen dollar was het hoogste bod op het onroerend goed in Kingston, Georgetown, waardoor hij de koploper werd in de onderhandelingen met de National Industrial and Commercial Investments Limited (NICIL).

Sinds vorig jaar zijn het team van El-Batrawi, NICIL en hun advocaten gesprekken begonnen om de verkoop van het Marriott Hotel af te ronden. In april 2024 overleed El-Batrawi echter.

Donderdagmiddag vertelde Jagdeo aan verslaggevers dat het

bod voor het hotel meer om El-Batrawi draaide en niet om zijn bedrijf X, LLC.

"Er is dus een tweede bieder, maar ik weet niet waar NICIL is met de tweede bieder, maar ik zei de laatste keer dat ik over deze kwestie sprak... we zijn niet wanhopig om het Marriott te verkopen", zei de vice-president tijdens een persconferentie. conferentie gehouden in het Kabinet van de President.

De tweede gerangschikte bieder is het lokale consortium Integrated Group Guyana Limited, onder leiding van Ravindra Prashad, wiens bod 86,1 miljoen dollar bedroeg.

Ondertussen verklaarde Jagdeo dat het geen ‘big deal’ is als de deal met

de lokale groep doorgaat.

“Als het niet doorgaat, is het prima. Het Marriott is er nog steeds en is voor 100 procent eigendom van de regering van Guyana”, aldus de vice-president.

Vice President, Dr. Bharrat Jagdeo

Vice President, Dr. Bharrat Jagdeo

In december 2022 maakte de regering bekend het hotel te gaan verkopen. Na de aankondiging hadden zes bedrijven hun voorstellen voor het hotel ingediend. In mei had de regering de bieders echter laten weten dat hun initiële biedingen waren afgewezen, omdat de biedingen te laag waren en niet de werkelijke waarde van het hotel weerspiegelden. Daarna haakten vier bieders af, waardoor X, LLC, eigendom van El-Batrawi, en Integrated Group Guyana Limited achterbleven.

De onderhandelingen met El-Batrawi en NICIL begonnen in juni 2023.

 

| snc.com | Door: Google translate