• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Aviankoi: “Valse profeten gaan beloven dat ze het kunnen doen met 0 vissen en 0 broden”

| waterkant | Door: Redactie

“Van de valse profeten ga je altijd dingen hebben. Jezus heeft het gedaan met vijf vissen en tien broden. Nu zijn we in een verkiezingstijd en u gaat de profeten krijgen die het volk gaan beloven dat ze het kunnen doen met nul broden en nul vissen”, zei VHP-parlementariër Henk Aviankoi vrijdag in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA).

Hij reageerde hiermee op de herbevestiging van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning die aangaf dat het inderdaad zo was dat ten tijde van de regeringswisseling in juli 2020, de toenmalige regering Bouterse-Adhin niet in staat was de salarissen van landsdienaren

uit te betalen.

Er worden volgens de bewindsman onnodig leugens verspreid door de NDP dat dit niet zo was. Aviankoi is blij dat de bewindsman helderheid heeft gebracht in deze kwestie. Volgens de VHP’er moet de minister dit soort zaken vaker herhalen zodat het volk niet gemakkelijk misleid kan worden. “Want bepaalde mensen haten de waarheid”, zei Aviankoi.

NDP-parlementariër Taschana Lösche vroeg Aviankoi of hij vergeten is dat zijn partijvoorzitter Chan Santokhi, die nu de president van Suriname is, beloofd heeft dat hij Suriname in 200 dagen zou redden indien hij regeermacht zou krijgen in 2020. Hij adviseerde de VHP’er daarom om

eerst in zijn eigen keuken te kijken.

“En vandaag aan de dag zitten we nog steeds tegen een douanekoers die veel hoger ligt. De koers, waardoor onze studenten niet eens hun opleidingen kunnen betalen en mensen tegen lege koelkasten moeten aankijken.

Meneer Aviankoi, wanneer u praat moet u wel eerst kijken binnen uw keuken voordat u hier verdwaalde dingen aan het verkondigen bent”, aldus de Surinaamse politica.

 

| waterkant | Door: Redactie