• dinsdag 28 May 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

AEB krijgt anderhalve week voor kostprijscalculatie tweedehandse banden

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) bevestigt dat er momenteel geen kostprijscalculatie voor tweedehandse banden is vastgesteld. De afdeling Algemeen Economisch Beleid (AEB) van het ministerie, die daartoe bevoegt is, krijgt anderhalve week om daaraan te werken. Dat schrijft EZ in een persbericht.

Minister Rishma Kuldipsingh heeft intussen de communicatie met de ondernemers en importeurs van tweedehandse banden hersteld. Deze was verstoord nadat de Economische Controledienst vorige week op de stoep stond bij bandenzaken in verband met ordening en het tegengaan van prijsopdrijving.

Echter, daarbij is er niet correct opgetreden tegen bandenzaken die werden gesloten. Onder meer

kwam de zaak, de ondernemer en zijn naam zichtbaar in beeld, wat volgens het ministerie tegen het recht op privacy van de ondernemer was.

De bandenzaken zijn intussen, na onderzoek, weer opengesteld, schrijft EZ. Aangegeven wordt dat de ondernemers en importeurs tijdens het overleg met de bewindsvrouw hebben gezegd dat zij niet tegen ordening zijn, maar dat die wel op de correcte wijze moet geschieden.

Het ministerie, dat zich daarin kan terugvinden, riep ondernemers op om zich niet schuldig te maken aan prijsopdrijving en andere zaken die worden gerekend tot een economisch delict.

| de ware tijd | Door: Redactie