• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

4E EDITIE SEOGS RICHT ZICH OP OFFSHORE ONTWIKKELING

| dagblad de west | Door: Redactie

De vierde editie van de Suriname Energy, Oil & Gas Summit (SEOGS) vindt van 4 t/m 7 juni plaats in Paramaribo, met als thema: ‘The next stage of success’. Staatsolie treedt opnieuw op als gastheer van het evenement, dat gehouden wordt in Royal Torarica Hotel & Resort.

Dit jaar wordt een derde tentoonstellingshal geïntroduceerd en het programma omvat een vierdaagse topconferentie, een tweedaagse technische conferentie, tweedaagse workshops, rondetafelgesprekken, en empowermentprogramma’s voor zowel vrouwen als jongeren. Daarnaast zijn er tal van netwerkevenementen, recepties en mogelijkheden om zakelijke partnerschappen en projecten te ontwikkelen.

De conferentie vindt plaats in een spannende tijd voor Suriname. De

eerste offshore olie-ontwikkeling, met een geschatte waarde van 9 miljard US-dollar, bevindt zich in de planningsfase onder leiding van TotalEnergies, de exploitant van Blok 58 in Suriname.

Bovendien blijven de ontdekkingen toenemen, met recent succes in Blok 52 van Petronas. De Fusaea-1-put heeft verschillende olie- en gashoudende Campaniaanse zandsteenreservoirs aangetroffen, en deze derde vondst in het blok zou een ontwikkeling van 100.000 vaten per dag kunnen ondersteunen. De totale ontdekte hulpbronnen in Suriname worden geschat op 4,6 miljard vaten olie-equivalent, waarbij gas goed is voor 48 procent van dit totaal.

Slechts 40 procent van de offshore olieblokken in Suriname, ongeveer 32 miljoen

hectare, is momenteel in gebruik, waardoor 60 procent van het potentieel onaangeroerd blijft. Dit biedt enorme mogelijkheden voor toekomstige exploratie en ontwikkeling.

Met deze mijlpalen en potentiële ontwikkelingen staat Suriname op het punt om een belangrijke speler te worden in de mondiale energiemarkt. De SEOGS 2024 biedt een platform voor belanghebbenden om samen te komen, te netwerken en de toekomst van de energie- en offshore industrie in Suriname te bespreken.

| dagblad de west | Door: Redactie