• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

KPS OOK GETROFFEN DOOR CYBER ATTACK

| dagblad de west | Door: Redactie

Het Korps Politie Suriname (KPS) is gisteren ook getroffen door de malware aanvallen. De gemeenschap is van deze cyber attack eerder op de dag reeds door het Cyber Security Incident Response Team van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV-CSIRT) in kennis gesteld. DNV-CSIRT heeft verder aangegeven, dat de aanvallen expliciet gericht zijn op het overheidsnetwerk en niet op de burgermaatschappij.

Verder is geconstateerd dat de lopende aanval aan het toenemen is, waardoor de Surinaamse justitiële autoriteiten volledig in verhoogde paraatheid verkeren. Volgens het CSIRT gaat het om een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval, waarbij er gepoogd wordt door cybercriminelen om ontzettend

veel verzoeken naar websites te versturen waardoor deze onbereikbaar worden voor gebruikers.

De e-gov. website met alle bijbehorende e-gov. diensten, is als gevolg hiervan uit de lucht. De dader van deze aanvallen kan geclassificeerd worden als een Uncategorized (UNC) Threat Group, waarbij overheden en private sector entiteiten het doelwit zijn.

Een inteligence onderzoek is momenteel gaande. Het DNV-CSIRT heeft de cyberattack- protocollen geactiveerd waarbij alle relevante stakeholders, waaronder DATASUR, TELESUR, e-GOV en TAS direct worden betrokken. De veiligheidsprotocollen zijn thans in werking getreden.

Het e-mailverkeer voor overheidsfunctionarissen is tot nader order gesloten. Er wordt alles in het werk gesteld om de aanvallen te

bestrijden en de nationale veiligheid en integriteit van het overheidsnetwerksysteem te waarborgen. DNV SURCSIRT Anton Dragtenweg #320 (+597) 55-9158 | alert@csirt.srwww.csirt.sr Paramaribo – SR.

| dagblad de west | Door: Redactie