• woensdag 19 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Wereld nieuws headlines

| dagblad suriname | Door: Redactie

Het eerste Syrische vliegtuig in meer dan tien jaar vervoert moslimaanbidders naar Saoedi-Arabië voor de hadj-bedevaart

xx

Door de tyfoon komen op de Filippijnen minstens zeven mensen om het leven en zijn duizenden ontheemd

xx

De door de oppositie gecontroleerde wetgevende macht van Taiwan heeft veranderingen aangenomen die China bevoordelen en de macht van de president van het eiland verminderen.

Duizenden mensen verzamelden zich dinsdag buiten de Taiwanese wetgevende macht om zich tegen deze veranderingen te verzetten.

xx

De internationale veroordelingen over een Israëlische aanval waarbij tientallen mensen om het leven kwamen in een ontheemdenkamp in #Rafah zijn met de maand toegenomen@UNDe Veiligheidsraad zal dinsdag een spoedvergadering

over het incident beleggen.

xx

Met ruim 830.000 gevangenen heeft #Brazilië de op twee na grootste #gevangenispopulatie ter wereld.

Gevangenissen zijn regelmatig het toneel van opstanden en bloedbaden; Sommigen van hen werden echter modellen van #rehabilitatie.

xx

De Financial Times meldt dat sinds 2022 2.100 multinationale bedrijven in Rusland zijn gebleven, vergeleken met 1.600 die ‘de markt verlieten of hun activiteiten terugschroefden’

xxx

Zimbabwe zegt dat 60% van de bevolking voedselhulp nodig heeft tot maart volgend jaar vanwege de droogte

xx

Papoea-Nieuw-Guinea beveelt duizenden mensen te evacueren vanwege de angst voor een tweede aardverschuivingDuizenden inwoners kregen dinsdag van de regering het bevel om te evacueren van het pad van

een nog steeds actieve aardverschuiving in Papoea-Nieuw-Guinea, nadat delen van een berg waren ingestort, waarbij naar schatting meer dan 2.000 mensen waren begraven.

xx

Vroeg stemmen begint bij de verkiezingen in Zuid-Afrika, wat het einde zou kunnen betekenen van de ANC-dominantieMaandag begon het stemmen bij de algemene verkiezingen in Zuid-Afrika, toen degenen die op de verkiezingsdag moeten werken of speciale behoeften hebben, de kans kregen hun stem uit te brengen in een peiling die het einde zou kunnen betekenen van de politieke dominantie van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC). ), 30 jaar nadat Nelson Mandela het land aan de macht bracht.

xx

Thailand keurt officieel BRICS-lidmaatschapsbod goed

    | dagblad suriname | Door: Redactie