• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Vrachtvliegtuig NAC mag nog niet weg uit Suriname

| starnieuws | Door: Redactie

Het in Amerika geregistreerde vrachtvliegtuig mag het land niet verlaten. Er is conservatoir beslag gelegd op het toestel.

Het vrachtvliegtuig NAC Cargo Aircraft mag het land niet verlaten. Vliegmaatschappij Fly Allways heeft conservatoir beslag laten leggen op het toestel. Eerder deze week is het cargo toestel aangekomen tegen een vliegtuig van Fly Allways, dat geparkeerd stond op de Johan Adolf

Pengel luchthaven.

De CEO van Fly Allways, Amichand Jhauw, zegt in gesprek met Starnieuws dat er nog steeds geen contact is geweest met de eigenaar van het toestel. Er is contact gezocht met de eigenaar in de Verenigde Staten van Amerika, maar zonder succes. Er was indicatie dat het toestel met de noorderzon uit het land wilde vertrekken.

Jhauw zegt dat de schade aan het toestel van Fly Allways nog niet is vastgesteld. Er moet eerst een overeenstemming worden bereikt tussen partijen voordat het toestel uit Suriname vertrekt. Intussen lijdt de maatschappij schade omdat niet alle vluchten uitgevoerd kunnen worden.

De burgerluchtvaartwaakhond Casas is nog bezig met onderzoek naar het incident. NV Luchthavenbeheer heeft reeds een rapport laten opmaken door deskundigen intern. Het wachten is op het onderzoeksresultaat van Casas, die de bevoegde autoriteit is om een incident/accident rapport uit te brengen, zegt Vijay Chotkan, algemeen directeur van NV Luchthavenbeheer.

| starnieuws | Door: Redactie