• dinsdag 16 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Verkavelingsprojecten in volle gang, Reeberg binnenkort opgeleverd

| sun.sr | Door: Redactie

De verkavelingsprojecten zijn niet stopgezet, zo bevestigde minister Riad Nurmohamed van het Ministerie van Openbare Werken (OW). De werkzaamheden te Reeberg vorderen gestaag en het project wordt binnenkort opgeleverd. Het terrein is inmiddels bouwrijp gemaakt, wat betekent dat het in aanmerking kan komen voor leningen.

“De kavels zijn bovendien beschermd, waardoor deze niet doorverkocht kunnen worden tegen hogere bedragen”, benadrukte de bewindsman. De ontwikkelingen in Peprepin, Krepie en Reeberg verlopen volgens planning. De kavels in deze gebieden worden gestaag bouwrijp gemaakt, zodat ook hier binnenkort met de bouw gestart kan worden.

Infrastructuur en rehabilitatie

De weg naar Nickerie is voorlopig rijbaar gemaakt en

zal in de nabije toekomst volledig worden geasfalteerd. Daarnaast krijgt het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) een facelift.

De gebouwen worden momenteel afgerond en de voorbereidingen voor het hoofdkantoor van het politiekantoor zijn in volle gang. Naar verwachting zullen deze werkzaamheden binnen 2-3 maanden zijn afgerond.

Verder wordt er gewerkt aan de rehabilitatie van een aantal belangrijke gebouwen, waaronder die van het Ministerie van Justitie en Politie, Santo Boma en DNV. Het aannemingsbedrijf dat verantwoordelijk is voor deze projecten is hetzelfde bedrijf dat betrokken is bij de bouw van het gebouw van het ministerie van Volksgezondheid.

Woningbouw

Op het gebied van woningbouw is er goed nieuws voor 3000 mensen die binnenkort een woning kunnen bouwen. China is gestart met de bouw van 300 woningen, en ook het Affordable Housing Program (AHP) bouwt 150 woningen in Commewijne. Lokale aannemers zullen ook in de gelegenheid gesteld worden om de eerste tientallen woningen te bouwen en er worden wederom enkele honderden kavels bouwrijp gemaakt in gebieden zoals Nickerie, Commewijne, Saramacca en Paramaribo.

Minister Nurmohamed benadrukte het belang van het bouwrijp maken van de kavels en de aanleg van wegen om de projecten soepel te laten verlopen en de toekomstige bewoners van alle gemakken te voorzien.

| sun.sr | Door: Redactie