• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ramsukul aan NDP’ers: “Ik denk dat jullie je liever bezig moeten houden met roadshows…die ook niet goed gaan”

| waterkant | Door: Redactie

Volgens VHP-parlementariër Kishan Ramsukul moeten personen uit de NDP de laatste zijn die hun mond moeten openmaken om de werkwijze van de regering Santokhi-Brunswijk te bekritiseren. Tijdens de behandeling van de ontwerpwet houdende wijziging van de Deviezenregeling 1947 vrijdag in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA) merkte Ramsukul op dat hij zich als parlementariër soms afvraagt hoe enkele van zijn collega’s zich niet schamen om bepaalde vragen te stellen.

Zo is tijdens de behandeling van deze zeer oude wet behoorlijk kritiek door NDP-parlementariërs geuit op een aantal punten, terwijl dezelfde problemen volgens de VHP’er niet door de NDP’ers tijdens de NDP-regeringen

tussen 2010 en 2020 zijn opgelost.

 

“Ik denk dat jullie je liever bezig moeten houden met de roadshows…die ook niet goed gaan. Misschien kunnen jullie dat leren van ons”, zei Ramsukul aan zijn collega’s uit de NDP.

Ramsukul vroeg zijn collega’s uit de oppositiebanken wat zij hiertegen hebben gedaan en waarom zij deze wet niet hebben aangepast toen de NDP ruim tien jaar lang regeermacht had.

“Er wordt hier gezegd dat het wisselkoersbeleid desastreus is. Weet u wat desastreus is? Wanneer men een wisselkoers vastlegt, maar het gewone volk geen enkele valuta kan kopen tegen zo een wisselkoers. Of men moet in een

kilometerslange file gaan staan aan de Hendrikstraat om valuta te kopen (Cambio Chotelal…red). Dat is desastreus en dat heeft ons gebracht in de situatie waarin we vandaag nog zitten”, aldus de politicus.

Volgens de VHP’er wordt door de NDP steeds gezegd dat geld gehaald moet worden waar het is. Hij vraagt zich af of de paarse fractiegenoten misschien de miljardenleningen van de regering Bouterse-Adhin bedoelen bij Oppenheimer en andere instanties die nog jaren zullen duren voordat zij zijn afgelost.

“Is daar waar we geld moeten gaan halen? Of moeten we de zaken regelen zodat wij een betere toekomst kunnen hebben? Maar nee, dat is niet waarvoor deze leden gaan. Zo vaak wordt er gesproken over transparantie bij de EBS, Centrale Bank. Welke transparantie hadden we? Vanaf wanneer hebben we geen jaarverslagen gehad van de Centrale Bank, de EBS en zoveel andere parastatale bedrijven? Waar zijn die jaarverslagen gebleven? Natuurlijk, jullie hebben het niet kunnen maken”, aldus de VHP’er.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar typeerde de aanval vanuit Ramsukul als een emotionele uitspatting. Hij waarschuwde de VHP’er dat indien hij begint met de NDP, zijn fractie dan ook veel over de VHP kan praten.

“Van de zeventiger jaren en noem maar op. Al dat racisme en al die dingen die gepredikt werden hier door de VHP. Laten we niet op die toer gaan, want dan gaan we goed ontaarden. Ifi wani ping pong, dan unu lob pley ping pong tu”, aldus Parmessar.

Zijn fractiegenoot Stephen Tsang stelde dat NDP juist heel wat leugens heeft ontkracht, omdat bijvoorbeeld de staatskas, de monetaire reserve en kasreserve nooit waren leeggeroofd. “Daarom vragen wij naar transparantie, cijfers en feiten. Deze regering heeft de verkiezingen gewonnen op basis van leugens…en met de waarheid gaan we ze weghalen”, aldus Tsang.

 

| waterkant | Door: Redactie