• dinsdag 05 December 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

OW en aannemers bezegelen contracten ITLCS-project - bouw logistiekcentrum en rehabilitatie brug

| suriname herald | Door: Redactie

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft de bouw van een logistiek centrum bij de Nieuwe Haven en de rehabilitatie van de brug in de Van ’t Hogerhuysstraat over het Saramaccakanaal op het programma.

Deze projecten vallen binnen het project Improving Transport Logistics and Competitiveness in Suriname (ITLCS). Dit project behelst de reconstructie van het wegennetwerk nabij de haven van Paramaribo en de brug over het Saramaccakanaal in het verlengde van de Van ’t Hogerhuysstraat.

De contractondertekening met de bedrijven die voor de werkzaamheden zijn aangetrokken, heeft op donderdag 16 november 2023 plaatsgevonden in de Ballroom van Hotel Torarica. De documenten werden

namens het ministerie bezegeld door de waarnemend directeur Civiel Technische Werken (CTW), Satish Mohan.

De Baitali Group of Companies NV is belast met de bouw van het logistiek centrum, terwijl de brug in de Van ’t Hogerhuysstraat gerehabiliteerd zal worden door de Joint Venture China Roads & Bridge en Kuldipsingh Infra. Voor wat het laatste betreft, zijn de werkzaamheden inmiddels van start gegaan.

OW-minister Riad Nurmohamed sprak van een langverwacht project voor wat betreft de oeververbinding. Ten aanzien van de nieuwe terminal werd aangegeven, dat deze aan internationale standaarden zal voldoen.

Daarnaast zullen containers niet meer langs de weg hoeven te worden geparkeerd, en zullen ze ook vlotter afgehandeld worden. “Dat zal voor een hele ontwikkeling zorgen voor de haven, omdat de wachttijd verkort wordt en de kosten ook zullen verminderen”, aldus de bewindsman, die zegt dat er ook efficiënter gewerkt zal worden.

Het is niet uitgesloten dat de samenleving enige hinder zal ondervinden van de werkzaamheden, aangezien er vooral tijdens de werkzaamheden bij de brug stremming van het verkeer zal plaatsvinden. Echter zal dit volgens de OW-minister niet het geval zijn bij de Nieuwe Haven; daarvoor is er een apart terrein gereserveerd. 

Minister Nurmohamed zegt dat wanneer de werkzaamheden aan de Van ’t Hogerhuys- en Slangenhoutstraat aanvangen, een veiligheidsteam het verkeer 24 uur per dag zal begeleiden. Hij vraagt er rekening mee te houden dat de weg en de brug op bepaalde momenten afgesloten zullen worden. Hiervoor zal het ministerie ruim van tevoren bekendmakingen doen uitgaan.


Abonneer op ons youtube kanaal.
Bedankt voor het kijken en abonneren.
'Suriname Nieuws Centrale'


| suriname herald | Door: Redactie