• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Natio haalt volle winst uit eerste deel WK-kwalificatie

| keynews.sr | Door: Redactie

Suriname sluit het eerste deel van de WK-kwalificatie in groep F af als koploper. Het nationale team won ook zaterdagmiddag vrij comfortabel haar tweede ontmoeting uit bij Anguilla met 4-0. Daarmee boekte Natio de volle winst (6 punten), nadat woensdagavond Saint Vincent and The Grenadines in de eerste wedstrijd voor eigen volk in het Franklin Essedstadion met 4-1 werd verslagen. Ongeacht het resultaat tussen El Salvador en Saint Vincent and The Grenadines zondag in het Franklin Essedstadion zal Suriname dus als koploper afsluiten.

ElSalvador, die op papier als groep favoriet werd aangeduid, speelde in zijn eerste wedstrijd tegen Puerto Rico verrassend

0-0. Het Midden-Amerikaans land zal bij winst zondag dus hooguit op 4 punten komen. Saint Vincent vroeg om toestemming om haar thuiswedstrijd in Suriname af te werken, aangezien haar speelterrein afgekeurd is geworden.

Over speelterrein gesproken was zaterdag duidelijk te zien dat de Surinaamse spelers veel moeite hadden met het speelveld op Anguilla. Het was niet de ideale situatie voor het type spel dat bondscoach Stanley Menzo en zijn ‘boys’ willen spelen. De bondstrainer zei na afloop van de eerste ontmoeting nadrukkelijk dat de jongens zich zullen moeten aanpassen. Binnen de CONCACAF regio is het vrij uitdagend met reizen, speelterrein en

klimatologische omstandigheden. Daarnaast had het team ook te maken met de arbitrale leiding, die geen sterke indruk maakte.

Anguilla nestelde zich, op hun spits na, diep op eigen helft. De eilanders probeerden hun eer met man en macht te verdedigen. Zij waren content om het leder voor Natio te laten. Menzo had op enkele posities in de basiself aanpassingen gepleegd. Tyrone Conraad mocht starten in de plaats van Jeredy Hilterman en opende al na 10 minuten de score. Hij tikte een voorzet van Jaden Montnor makkelijk binnen; 1-0. Laatstgenoemde kwam in de plaats van Gyrano Kerk. Wie gedacht had dat het doelpuntenfestijn zou beginnen, had het glad mis, want Natio kwam niet meer tot scoren.

Wijziging

Na de pauze bracht Menzo centrumverdediger Shaquille Pinas in de plaats van rechterflankverdediger Anfernee Dijksteel. De bondstrainer schakelde over naar een driemansverdediging met aanvoerder Stefano Denswil, Myenty Abena en Pinas. Linkervleugelverdediger Djevencio van der Kust werd vooruit geschoven, terwijl Virgil Misidjan zich meer in een vrije rol bewoog. Misidjan nam de plaats van Sheraldo Becker in, die ook in de basiself was gestart tegen Saint Vincent. Van der Kust kwam in de plaats van Ridgeciano Haps.

Ondanks bovengenoemde aanpassingen kwam het 2e doelpunt pas in de 62e minuut. Het was de ingevallen Pinas die op aangeven van Kenneth Paal op afstand prachtig binnen schoot; 2-0. Dertien minuten later kopte Conraad een voorzet van Montnor binnen; 3-0. In de 87e minuut hielp Anguilla-speler Austin Steven Suriname naar de 4-0 eindscore. Het slotdeel van deze WK-kwalificatiefase wordt volgend jaar juni afgewerkt. Natio speelt op 6 juni in het Franklin Essedstadion tegen Puerto Rico en 4 dagen later uit tegen El Salvador.
Concacaf Nations League

| keynews.sr | Door: Redactie