• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

KANHAI: ‘IK HAD BORDO GEADVISEERD OM NAAR SURINAME TE KOMEN’

| dagblad de west | Door: Redactie

Irwin Kanhai, strafpleiter, vertelt in gesprek met D-TV Express, dat hij Joel ‘Bordo’ Martinus die gisteren in Brazilië werd aangehouden, al geruime tijd geleden had geadviseerd naar Suriname te komen om zijn onschuld te bewijzen.

Volgens Kanhai heeft Bordo de status in Suriname van verdachte, terwijl hij in Frankrijk bij verstek is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Volgens Kanhai zal Bordo uitgeleverd worden aan Frankrijk, omdat dit land het eerst om zijn uitlevering heeft gevraagd.

“Tussen Brazilië en Frankrijk bestaat er wel een uitleveringsverdrag. De kans is reëel aanwezig dat hij dat wordt uitgeleverd aan Frankrijk”, zei Kanhai.

Volgens de advocaat

heeft Brazilië geen reden om Bordo vast te blijven houden, omdat hij geen strafbare handelingen op Braziliaans grondgebied heeft gepleegd. Daarnaast heeft Suriname mogelijk niet om zijn uitlevering gevraagd, maar hem slechts op de opsporingslijst geplaatst.

In Suriname wordt Bordo volgens het Korps Politie Suriname verdacht zich samen met Clifton Jongaman alias Keppie schuldig te hebben gemaakt aan moord, medeplegen/ medeplichtigheid tot moord; doodslag, medeplegen/ medeplichtigheid aan doodslag; bedreiging met misdrijf; deelneming criminele organisatie, overtreding Wet Verdovende Middelen en overtreding Wet Money Laundering.

| dagblad de west | Door: Redactie