• zondag 16 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

“Jones probeert met SRD 115.000 per maand zielig te doen”

| keynews.sr | Door: Redactie

“Hij probeert een beetje zielig te doen voor de ambtenaren, maar laat hij die ambtenaren vertellen dat hij momenteel SRD 115.000 verdient per maand en gewoon zielig wil doen”, dat zei DNA-lid Reshma Mangre geïrriteerd over Ebu Jones, die felle kritiek leverde over de verhoging van de lonen voor hoogwaardigheidsbekleders en DNA-leden.

Ebu Jones stelde dat het niet correct is dat hoogwaardigheidsbekleders en DNA-leden een verhoging krijgen van een schadeloosstelling, terwijl de samenleving steeds moet inleveren. “Wat moet er gebeuren met de leerkrachten, zorgpersoneel, de agenten en de andere hard werkende mensen?”

Mangre reageerde hierop en zei dat er momenteel een loonronde

gaande is voor de ambtenaren en het is ook niet de eerste loonronde. “Wat is er in de 10 jaren gedaan? Waar was hij toen? Er waren leerkrachten die hebben gestaakt en bepaalde van hen zijn met ontslag gestuurd tijdens de vorige regering. Dankzij die partij hebben de mensen nu heel lage salarissen”, zei Mangre tot slot.

DNA-lid Obed Kanapé deed er een schepje bovenop en zei dat Jones moeite heeft dat er niet gesproken wordt over verhoging voor de ambtenaren, maar hij heeft zelf een aantal salarissen. “Hij verdient een salaris van een DNA-lid, USD 2000 van Grassalco en is

ook ambtenaar bij BIBIS. Waarom heeft hij geen wetten eerder ingediend om de salarissen van de ambtenaren te verhogen? Wat heeft hij die 10 jaren gedaan? Wat heeft zijn partij in de 10 jaren gedaan?”

| keynews.sr | Door: Redactie