• woensdag 17 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Jones betreurt onsmakelijke situatie rondom NDP-verkiezingen

| suriname herald | Door: Redactie

Ebu Jones, parlementariër van de NDP, betreurt het dat er onsmakelijke zaken plaatsvinden op weg naar de interne verkiezingen binnen de partij. Al dagen circuleren er berichten dat een deel van de achterban waarnemend voorzitter Ramon Abrahams en anderen die verantwoordelijk worden gehouden voor het verlies van de verkiezingen van 2020, niet ziet zitten. Ze zouden een stap terug moeten doen.

Jones zegt dat het als jong kader niet nodig is om dit zo naar buiten te brengen. Tegelijkertijd stelt hij dat iedereen die ambitie heeft, mag meedingen naar de hoogste post binnen de partij. Jones geeft de voorkeur aan het

intern uitpraten van zaken. Ook stelt hij dat hij als rebel bestempeld wordt, omdat hij zaken volgens de regels wil laten verlopen. Echter kiest hij er niet voor om problemen via de media te bespreken.

In gesprek met LIM FM stelt de volksvertegenwoordiger dat de reacties in de media alleen maar verwarring zaaien binnen de eigen organisatie. In een interview met D-TV Express zou partijlid Kenneth Slooten zijn gal hebben gespuwd over het functioneren van Abrahams en anderen die de partij hebben geschaad met hun daden. Volgens Jones had Slooten de zaken op een verstandige manier moeten aanpakken. Er is altijd ruimte voor mensen om

hun zorgen te uiten als zaken niet naar wens verlopen.

Jones ontkent dat er een paleisrevolutie is uitgebroken met het wegvallen van Desi Bouterse. Hij stelt dat als de leden niet opletten, dit wel het geval zou kunnen zijn. Volgens Jones zouden mensen binnen de NDP juist moeten leren van de diplomatieke wijze waarop Bouterse de partij jarenlang heeft geleid.

De volksvertegenwoordiger benadrukt verder dat de partij zich richt op het algemeen belang, waarbij ego’s en eigenbelang geen plaats hebben. In een democratie is het normaal om van mening te verschillen, maar het is cruciaal om te weten hoe hiermee om te gaan. Jones pleit ervoor dat de democratische principes binnen de NDP in alle rust zegevieren.

| suriname herald | Door: Redactie