• maandag 17 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

JAPANSE AUTOFABRIKANT TOYOTA INTRODUCEERT REVOLUTIONAIRE MOTOR OP GROENE BRANDSTOFFEN

| united news | Door: Redactie

Bron: Econews

De Japanse auto-industrie zet flinke stappen op weg naar duurzame mobiliteit.

Toyota presenteert een geheel nieuwe generatie verbrandingsmotoren die kunnen rijden op groene brandstoffen zoals waterstof en bio-ethanol. Deze technologie, door Toyota zelf omschreven als “een herboren benzinemotor”, biedt consumenten een bredere waaier aan brandstofopties.

De nieuwe motoren zijn lichter, compacter en efficiënter. Ze ondersteunen elektromotoren in hybride voertuigen, waarbij de elektromotor de primaire aandrijving vormt.

Toyota streeft naar efficiënte motoren voor het tijdperk van elektrificatie, met schonere verbranding en de vertrouwde prestaties van traditionele benzinemotoren (waterstof is immers ook een brandstof voor verbranding).

Uniek aan deze motoren is het gebruik van waterstof.

Toyota testte de technologie in de Corolla Sport H2 Concept racewagen, met veelbelovende resultaten. De turbomotor met drie cilinders uit de GR Yaris werd aangepast voor waterstof, dat heter en sneller brandt dan benzine. Samen met Denso ontwikkelde Toyota gestandaardiseerde brandstofinjectoren die waterstofgas onder druk kunnen vernevelen in de verbrandingskamers. Warmtebestendige componenten voorkomen onregelmatige verbranding, een bekend probleem bij waterstofmotoren.

Naast waterstof zijn de motoren ook geschikt voor bio-ethanol. Toyota werkt samen met verschillende partners om het gebruik van biobrandstoffen te bevorderen, zodat bestaande voertuigen CO2-neutraal kunnen rijden. In opkomende markten biedt Toyota biobrandstof compatibele auto’s aan en investeert het bedrijf

in de bijbehorende infrastructuur.

Samen met Subaru en Mazda participeert Toyota in een gezamenlijk project voor de ontwikkeling van milieuvriendelijke motoren. Subaru focust zich op hun compacte boxermotoren, terwijl Mazda hun unieke rotatiemotoren voorbereidt op elektrificatie.

Toyota gelooft niet dat batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) overal de oplossing zijn. Verschillende regio’s en consumenten hebben behoefte aan uiteenlopende aandrijftechnieken. De doelstelling van Toyota is om tegen 2050 CO2-neutraliteit te bereiken. Groene brandstofmotoren zien zij als een waardevolle aanvulling op BEV’s en brandstofcelauto’s.

De kracht van deze technologie zit hem in groene brandstoffen die u voortaan zelf kunt meenemen in uw voertuig. Dit levert niet alleen financiële voordelen op, maar draagt ook bij aan een schonere lucht dankzij lagere emissies. Daarbovenop komen de fiscale voordelen die overheden vaak toekennen aan milieuvriendelijke voertuigen.

TECH

| united news | Door: Redactie