• zondag 21 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

​​Italianen bouwen gloednieuwe distilleerderij voor SAB in Suriname

| waterkant | Door: Redactie

Het Italiaanse bedrijf Frilli – Omnia Technologies heeft onlangs een contract met Suriname Alcoholic Beverages NV (SAB) getekend, voor de bouw van een ​​gloednieuwe fermentatie en distillatieplant in Suriname.

“De fabriek zal worden uitgerust om zware, lichte en extra lichte rum te produceren en zal de benchmark worden in de noordoostelijke regio van Latijns-Amerika. Een nieuw tijdperk in de productie van Rum begint!” liet het Italiaans bedrijf afgelopen week weten.

Volgens SAB directeur Steven Ma-Ajong heeft een nauwgezet selectieproces van SAB geleid tot de ondertekening van het contract met Frilli. Hij zegt hierover: “Wij zijn ervan overtuigd dat Frilli’s bewezen expertise en

toewijding aan uitmuntendheid, onze visie om een ​​rum-distilleerderij van wereldklasse op te zetten in Suriname zal vervullen.”

Deze vooruitgang zal niet alleen de schakel van de alcohol- en rumproductie in Suriname completeren, maar ook de afhankelijkheid van het buitenland voor grondstoffen verminderen en tegelijkertijd SAB in staat stellen om nieuwe exportmarkten te betreden, liet SAB eerder weten.

Frilli – Omnia Technologies levert sedert 1912 wereldwijd in eigen huis ontworpen en vervaardigde op maat gemaakte continue en batch-destillatie-installaties.

SAB werd op 17 november 1966 opgericht en legde zich in eerste instantie volledig toe op het distribueren van suiker en rum producten van de suikeronderneming

Mariënburg. Vandaag de dag is het bedrijf onder andere bekend van haar Borgoe en Black Cat rum die meerdere prijzen hebben gewonnen.

Het Surinaamse bedrijf liet eerder weten dat zij ambitieuze doelen heeft gesteld voor de komende jaren. Eén daarvan is het wederom opzetten van een fermentatieplant die op basis van melasse alcohol kan produceren. De realisatie hiervan is reeds gestart en zal naar verwachting eind 2025 afgerond zijn meldt het bedrijf.

 

| waterkant | Door: Redactie