• vrijdag 21 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

HONGKONG DOET MEGADRUGSVANGST UIT SURINAME

| united news | Door: Redactie

Foto: De in Hongkong onderschepte lading cocaïne.

Bij een inval in een loods in Hongkong, China, heeft de politie vrijdag 225 kilo cocaïne onderschept en twee mannen van 22 en 29 jaar gearresteerd.

De drugs, met een straatwaarde van 204 miljoen Hong Kong Dollar (ruim 24 miljoen euro), waren verborgen in containers met oud-ijzer uit Suriname.

Superintendent Wilson Tam van het narcoticabureau van de politie bevestigde zondag dat agenten vorige week twee vrachtcontainers uit Suriname hadden onderschept na het ontvangen van inlichtingen. In de containers werd 225 kilogram (495 pond) cocaïne in blokken gevonden – de grootste hoeveelheid die dit jaar door de

politie is ontdekt.

“Uit ons onderzoek bleek dat het drugshandelsyndicaat vermoedelijk onwetende vrachtwagenchauffeurs in dienst had genomen om hen te helpen bij het ontmantelen van ongeveer 40 ton oud-ijzer uit de containers, waarbij het syndicaat toezicht hield op het lossen. Vervolgens voerden onze agenten de inval uit en vonden we twee werknemers en arresteerden we de andere twee vermoedelijke leden van het drugssyndicaat.”

De Surinaamse politie onderschepte vorige maand nog 50 kilo cocaïne in auto-onderdelen, waaronder versnellingsbakken en vliegwielen, die klaar waren om via Nigeria naar Hong Kong te worden verscheept.

In september vorig jaar werd op Schiphol een lading cocaïne aangetroffen in

een zending levende vissen, afkomstig uit Suriname en bestemd voor Hong Kong.

In januari 2022 werd in Hong Kong ruim 135 kilo cocaïne uit Suriname in beslag genomen, verstopt in een container met bevroren vlees uit Zuid-Amerika. In maart 2021 werd in Hong Kong een zending vloeibare cocaïne uit Suriname onderschept, verstopt in een pakket met gezondheidsvoedsel.

Transporten naar China worden door de VN en opsporingsdiensten nauwlettend in de gaten gehouden. China wordt gezien als een ideale markt voor de grootschalige internationale cocaïnehandel, met Hong Kong als belangrijk distributiecentrum. De laatste jaren wijzen een reeks inbeslagnames van cocaïne op een groeiende stroom van deze drug naar Hong Kong.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: DE HANDEL IN COCAÏNE VANUIT SURINAME BLIJFT LUCRATIEF

 

 

| united news | Door: Redactie