• zaterdag 22 June 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

ACS 2024 CONFERENTIE: EEN GROOT SUCCES IN PARAMARIBO

| united news | Door: Redactie

De Associatie van Caribische Staten (ACS) heeft met succes haar 29ste Ministeriële Vergadering afgesloten in Paramaribo, Suriname.

Onder leiding van het Surinaamse Ministerie van Buitenlandse Zaken, en met Minister Albert Ramdin als voorzitter, bracht de bijeenkomst van 6 tot 9 mei 2024 hoogwaardigheidsbekleders uit de hele regio samen om dringende kwesties aan te pakken en de samenwerking te bevorderen.

De conferentie, gekenmerkt door een dynamische mix van discussies, netwerkevenementen en lanceringen, markeerde een belangrijke mijlpaal voor de ACS. De ceremoniële overdracht van het voorzitterschap van Suriname naar Colombia symboliseerde de voortdurende toewijding van de organisatie aan regionale integratie en vooruitgang.

Een centraal thema

van de conferentie was de ontwikkeling van een strategische visie voor de komende tien jaar van de ACS. Colombia, de nieuwe voorzitter, zal een cruciale rol spelen bij het leiden van deze inspanning, met als doel een gedurfde roadmap te creëren die gericht is op duurzame ontwikkeling en welvaart voor alle Caribische burgers.

De ACS 2024 Conferentie was een overtuigend succes, dat de toewijding van de organisatie aan dialoog, samenwerking en concrete actie bevestigde.

De resultaten zullen ongetwijfeld de komende jaren richting geven aan initiatieven op het gebied van economie, maatschappij en milieu in het hele Caribisch gebied.

Het 16e Groot-Caribisch Business Forum

bood een platform voor bedrijven om te netwerken en samen te werken aan het stimuleren van regionale handel en investeringen. De Secretaris-Generaal van de ACS, Rodolfo Sabonge, benadrukte het belang van connectiviteit en publiek-private partnerschappen om de economische integratie te bevorderen.

De 8ste Internationale Samenwerkingsconferentie bracht experts en beleidsmakers bijeen om zich te richten op duurzame ontwikkelingsoplossingen. De lancering van de derde editie van de ACS Regionale Zuid-Zuid Samenwerkingscatalogus markeerde een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van samenwerkingsprojecten in de regio.

Minister Ramdin benadrukte de noodzaak van duurzame praktijken in het toerisme en mangrovebehoud om de impact van klimaatverandering en Sargassum te verminderen. Hij pleitte voor digitalisering om de bedrijfsefficiëntie te verhogen en riep op tot krachtige samenwerking om de levensomstandigheden in het Caribisch gebied te verbeteren.

De conferentie in Paramaribo heeft een nieuwe dynamiek en kansen voor de ACS gecreëerd. Met Colombia aan het roer en een gedeelde visie op de toekomst, staat de organisatie klaar om een ​​nog grotere rol te spelen in het bevorderen van welvaart en duurzame ontwikkeling voor alle Caribische burgers.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: RAMDIN: ACS, KATALYSATOR VOOR REGIONALE ONTWIKKELING IN HET CARIBISCH GEBIED

 

 

| united news | Door: Redactie