• zaterdag 20 July 2024
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Aanzienlijk prijsverschil voor vluchten: €598 naar New York, €2134 naar Suriname vanuit Amsterdam

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

Een zomervakantie naar Paramaribo plannen vanaf Schiphol Airport kan een prijzige onderneming zijn, zo blijkt uit onderzoek van onze redactie. Reizigers die vanuit Amsterdam naar New York vliegen, betalen in juli met het gunstigste tarief €598 voor een retourticket met één tussenstop.


Echter, voor een retourtje naar Suriname kunnen de kosten oplopen tot €2134 per persoon, afhankelijk van de vertrekdag tijdens de Nederlandse zomervakantie.

Dit opmerkelijke prijsverschil heeft ertoe geleid dat veel Surinaamse Nederlanders, die traditioneel de zomer gebruiken om familie te bezoeken, ervoor kiezen om hun vakantieplannen aan te passen of zelfs af te zien van een bezoek aan Suriname.

Een

moeder vertelde eerder aan GFC Nieuws Lifestyle: “Suriname is een dure aangelegenheid geworden, vooral omdat we niet bij familie willen verblijven met de kinderen.”

De hoge reiskosten dwingen veel gezinnen om alternatieve vakantiebestemmingen dichter bij huis te overwegen.

Ondanks de lagere vliegticketprijzen naar New York, zijn de verblijfkosten in deze stad aanzienlijk hoger. Voor een degelijk viersterrenhotel in Manhattan moet men rekening houden met prijzen van minimaal €300 per nacht in de zomer.

In Paramaribo variëren de prijzen voor vergelijkbare accommodaties tussen €150 en €250 per nacht, afhankelijk van het hoteltype en de locatie.

De voortdurende hoge reiskosten zijn een zorg voor veel Surinaamse

Nederlanders en benadrukken de noodzaak voor betaalbaardere vliegopties.

Critici dringen aan op het toegankelijker maken van de vliegverbinding tussen Nederland en Suriname, om te garanderen dat culturele banden en familiebezoeken niet gehinderd worden door financiële belemmeringen.

 

| gfcnieuws.com | Door: Redactie